fbpx
Menu & Search

1949. Tempo Hanseat – 3.930€

1949. Tempo Hanseat – 3.930€

Oskar Vidal iz Hamburga osnovao je daleke 1924. godine malu kompaniju Vidal & Sohn Tempo-Werke GmbH, poznatiju i samo kao Tempo. Nemci su jako dobro upoznati sa vozilima ove marke, pogotovo sa modelima Matador i Hanseat. Osim velike upotrebne vrednosti, svi su bili jako zanimljivog izgleda i originalnog dizajna, usklađenim za to vreme.

Tempo je od samog starta igrao važnu ulogu motorizacije u matičnoj mu zemlji, najviše za onaj najniži nivo transporta robe, vezan za tadašnje male farmere, trgovce i bizmismene. Iako je broj konjskih snaga varirao između tek 10 i 15, ipak ih je bilo solidno više od jedne konjske snage u odnosu na zapregu koju je odmenio. Takođe, umesto četiri kopita, imao je tri točka; isprva prikolicu napred, a u kasnijim verzijama pozadi. Upravo takva trokolica sa prikolicom pozadi, nazvana je Hanseat, a proizvodio se u Nemačkoj od 1949. do 1956. godine. Radi se i o jednom od napopularnijih vozila u Indiji, jer se tamo proizvodio skoro 40 godina, gde se i danas koristi za svakodnevni prevoz različite robe. Pravljen je kao otvoreni pikap, verzija sa ciradom, zatovreni kombi itd. a ujedno bio pokretan kroz dve varijante motora, slabiji nazvan „Boy“ i jači „Man“.

Nije čest slučaj da možemo da ih uočimo na prostorima bivše Jugoslavije, pa je malo reći da smo bili oduševljeni kada smo naleteli na primerak koji se prodaje u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prodavac je štedeo na rečima, te sve što znamo jeste da je u voznom stanju, a da je cena podložna dogovoru. Bilo da ste muško ili žensko, mlađi ili stariji, a da imate malu trgovinu, cvećaru, bavite se nekim zanatom i sl. ovo je savršeno vozilo za vas. Kako za sam transport, tako i zbog mogućnosti da ga brendirate i naterate sve prolaznike da se okrenu za vama.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 3.930€

Izvor: www.njuskalo.hr
Izvor fotografije: http://www.wikipedia.org

0 Comments