fbpx
Menu & Search

1961. Zastava 600D – Dogovor

1961. Zastava 600D – Dogovor

Kakva je to Autoslavija bez Fiće? Bez nacionalnog vozila iz Zastave, proizvođenog od 1955. do 1985. godine. Vozila koje je Jugoslaviju motorizovalo, vodilo na put, naučilo toliko vozača, ali i majstora, mehaničara, obeležavalo toliko detinjstava,  pobeđivalo na trkama i sve u svemu bilo neotuđivi deo sećanja gotovo svakoga ko je u Jugoslaviji odrastao. Fiće će se uskoro viđati i u Nasleđu, ali njihovu sezonu ipak otvaramo u oglasniku.

Proizveden 1961. godine, ovaj Fića sa oznakom 600D dolazi iz Tuzle i pre nekoliko godina je restauriran. Osvajač je mnogih trofeja, a sa svojim je vlasnicima obišao dovoljno skupova za jedan omanji putopis. Kao što se od kompletno obnovljenog automobila očekuje, na fotografijama se ne vidi nijedna njegova mana, ali se zato primećuje da ga kao komad (nad)nacionalnog blaga vole svi. No, ono što me uvek razgali kada su oglasi iz Bosne u pitanju su dodatni komentari na automobi. Tako, saznajemo da je ovaj Fića star tek pedeset dve godine, a kako ima sve papire i zeleni karton, spreman je za put oko svijeta odmah! Takođe, vlasnik prodaje još dva kontraša iz 1965. i 1966. godine, kao i mnoštvo delova po povoljnim cenama.

Ako ste zainteresovani za ovaj automobil, kompletan oglas pogledajte ovde.

Cena: Dogovor

Izvor: www.pik.ba

1 Comment

  1. […] smo o Fići skoro u kratkim crtama pisali, danas ćemo deo o istorijatu i značaju Fiće za razvoj automobilizma u Jugoslaviji preskočiti, […]