fbpx
Menu & Search

1965. Jaguar Mark 2 – 29,999€

1965. Jaguar Mark 2 – 29,999€

Ne preterano velika limuzina koju je Jaguar proizvodio u drugoj polovini pedesetih, dobila je svoju restilizovanu verziju od 1959. do 1967. godine. Imenovan oznakom „Mark 2“, nešto kasnije, ovaj Jaguar obeležavan je i sa 240 i 340, u zavisnosti od kubikaže motora. Neko vreme se prodavao i pod Daimler značkom i njihovim lakšim, a jačim motorom.

Ono što ovaj auto svakako najviše krasi, jeste njegov izgled koji nosi neprevaziđeni Jag duh, ali i zavidne performanse zbog kojih je u dobu bez političke korektnosti, bio popularan kako među kriminalcima, tako i među pripadnicima britanske policije.

Ovaj koji nam stiže iz Slovenije, po fotografijama deluje kao da je juče proizveden. Ako se vratimo na onu popularnost među pripadnicima elite sa obe strane zakona, bez ikakvih daljih implikacija, vredno je pomenuti da je upravo ovaj primerak, pripadao nekadašnjem trećem čoveku bivše Jugoslavije iza Josipa Broza i Edvarda Kardelja, tačnije Aleksandru Rankoviću. Osim toga, vlasnik tvrdi i da je automobilu urađen veliki servis, da je redovno garažiran, kao i da je u voznom stanju. Sa 3400 kubika i 209 konjskih snaga, verujemo da bi svako poželeo makar krug u ovom sjajnom primerku britanske auto-istorije.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 29,999€

Izvor: www.avto.net

0 Comments