fbpx
Menu & Search

1965 – Opel Rekord A – UPIT

1965 – Opel Rekord A – UPIT

Iako ne postoji već neko vreme u Opelovoj gami automobila, model Rekord je proizvođen u više generacija kroz istoriju ovog brenda. Danas se bavimo modelom koji je nosio oficijelnu oznaku R3 kao logičan nastavak prethodnog P2, međutim prelazak na novi dizajn, Opelu je bio dovoljno dobar razlog da ga označi sa oznakom A. Prethodne verzije su nosile i oznaku Olympia, dok je kod serije A, taj naziv zadržan samo kao sećanje i postavljen na poklopac pregrade za rukavice.

autowp_opel_rekord_a

Pravljen kao limuzina sa 2 i 4, karavan sa 3 i kupe 2 vrata, kao i motorima od 1488, 1680 i 2605 kubika, nudio je skoro sve što je većini ljudi potrebno od jednog automobila.

Pred nama danas je jedan veoma dobro očuvani Rekord A, oldtajmer za kojeg vlasnik iz Makedonije tvrdi da je osvajao čak i neke nagrade, a dolazi sa najslabijim od pomenutih motora. Da ne bude zabune, mislimo da je i takav motor sasvim dovoljan za krstarenje ovim prelepim klasikom, čiji dizajn je potekao iz Dženeral Motorsa, tačnije inspirisan na osnovu modela Ševrolet II/Nova.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: Po dogovoru

Izvor: www.reklama5.mk
Izvor fotografije iz teksta: www.autowp.ru

0 Comments