fbpx
Menu & Search

1967. Austin Morris 1300 – 2.999€

1967. Austin Morris 1300 – 2.999€

Iako je BMC kod kupaca postigao instant uspeh svojim Minijem, distributeri su odmah znali da mali automobil znači i malu zaradu, pa su stoga bili samo jedni od zagovornika za nešto većim četvorotočkašem. Stoga je istog momenta započet razvoj čitave familije automobila pod nazivom BMC ADO16, koji je između ostalog uključivao i Morris 1100 i 1300. Razvoj je završen u rekordnom roku, te je na bazi Pininfarininog dizajna ubrzo nastao i prvi koncept „većeg Minija“ te je 1962. započeta i proizvodnja.

1967. godine, dolazi do osvežavanja linije i motora, a sve je zavedeno pod oznakom Mark II. Verzija 1100 koja se proizvodila od početka je ostala aktuelna, dok je te godine uvedena oznaka 1300 sa motorom od 1275 kubika. Upravo takav smo pronašli na oglasima, a pre nego što kažemo nešto o njemu, bitno je spomenuti da je ovaj automobil proizvođen i u nekadašnjoj Jugoslaviji, u fabrici IMV.

Automobil pred nama je kupljen nov u Srbiji, od tada je  prešao nepuh 73.000 kilometara, i kako vlasnik iz Požarevca navodi, piše da je i restauriran. Sa druge strane, paneli vrata ne deluju kao da im je mesto na automobilu koji spolja izgleda zaista fantastično. Bilo kako bilo, sudeći po fotografijama, auto izgleda lepo, no ako ste zainteresovani za ovaj komad koji je često viđan na domaćim putevima, čak i tokom devedesetih godina prethodnog veka, najbolje bi bilo da kontaktirate prodavca i svratite do Požarevca da se lično uverite u to koliko je ovaj automobil dobra kupovina.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 2.999€

Izvor: www.polovniautomobili.com

0 Comments