fbpx
Menu & Search

1968. Fiat 125 – 5.900€

1968. Fiat 125 – 5.900€

Zastava 125PZ ili u narodu poznatija kao Pezejac, najzastupljeniji je primerak Fiatovog istoimenog modela kod nas. Polski Fiat, identična kopija onom koji je izlazio iz pogona Crvene Zastave, takođe je poznatiji i zastupljeniji od originalnog modela. Međutim, dešava se da i takvi nađu svoje mesto na drumovima nekadašnje Jugoslavije ili u skrovištima ovdašnjih garaža. Ova velika porodična limuzina je uz karavan verziju otpočela svoj automobilski život 1967. i pravljena je u matičnoj fabrici tokom sledećih 5 godina.

Delio je istu platformu sa Fiatovom 1300/1500 serijom, dok je njegov izgled više asocirao na model 124, ali kao nešto duži pružao je zavidan prostor za putnike pozadi. Prostor spreda bio je rezervisan za četvorocilindrični motor sa 1608 ccm koji je vozaču na raspolaganje stavljao 90 konjskih snaga, dok je 1970. godina donela novinu u vidu 125 Special verzije sa nešto jačim motorom i petostepenim menjačem, za razliku od onog sa četiri brzine kod obične verzije. Laka izmena brzina, direktno upravljanje i agilan motor, pozicionirali su Fiat u vrh klase limuzina sa sportskim karakterom. Za one koji su odoleli njegovoj vožni i u povoljnim uslosvima svojih garaža uspeli da ga sačuvaju od korozije, ovaj automobil danas predstavlja pravi jedinstveni biser, posebno na ovim prostorima.

Jedan takav biser Italije, čijem stanju mogu da pozavide i novi automobili, u Rovinju čeka novog vlasnika. Njegovi hromirani detalji su poput novih, a fenomenalna nijansa plave farbe koja mu odlično stoji širi se i na kožna sedišta i tapacirunge vrata, dok sveukupni luksuzni osećaj enterijera upotpunjuje drvena komandna tabla sa dva standardno velika pokazivača brzine kretanja i broja obrtaja motora, uz naravno radio aparat i donju pregradu za stvari.

Ako shvatate retkost ukazane prilike i razmišljali ste kako da utrošite oko 6.000 evra, klikom na link oglasa možda dobijete neku ideju!

Cena: 5.900€

Izvor: www.njuskalo.hr

0 Comments