fbpx
Menu & Search

1968. Fiat 850 – 250€

1968. Fiat 850 – 250€

Kada je došlo vreme da model 600 započene dalji evolutivni tok kompanije Fiat, jedini značajan tehnološki skok koji se desio sa dolaskom novog modela, je isključivo vezan za uvećanje kapaciteta motora koji ga je pokretao. Pored toga, njegov naslednik Fiat 850 sa motorom od 843 kubika o kome danas govorimo, sa naravno zadnjim pogonom, obnovio je dozu šarma koji je od Fiata svako i očekivao, a za to je bio zaslužan Đorđeto Đuđaro.

Iako je u osnovi bio automobil koji vidite na fotografijama, postojale su različite verzije sa oznakom 850, koje su uključivale 850 Coupe/Sedan, Sport Coupe, kabriolet verziju Spider, pa čak i mali putničko-dostavni kombi 850 T „Familiare“ Bus. Ova osnovna verzija, pravljena je i u španskom Seatu, ali i pod oznakom Pirin-Fiat u Bugarskoj.

Kada sve to zaokružimo konkretnim primerkom koji se prodaje u Crnoj Gori i koji je posle 45 godina i dalje u solidnom voznom stanju i pritom košta 250 evra, onda ona ulaganja koja vas očekuju po kupovini, deluju apsolutno trivijalno. Pogotovo kada imate u vidu da dobijate jedan pravi mali italijanski klasik, koji će ispunjavati sve vaše gradske prohteve uz malu potrošnju i jeftino održavanje.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 250€

Izvor: www.autodiler.me
Izvor dve fotografije iz teksta: www.autowp.ru

0 Comments