fbpx
Menu & Search

1969. Fiat 125 – 1.800€

1969. Fiat 125 – 1.800€

Model 125, proizvođen od 1967. do 1972. godine, bio je Fiatova vizija limuzine sa izrazito sportskim karakteristikama. Pokretali su ih motori sa dve bregaste osovine, zapremine 1.608 cm³ sa 90 konjskih snaga, odnosno 100 u verziji S/Special. Osim po većoj snazi, Special je karakterističan i po petobrzinskom menjaču. Nakon proizvodnje u Torinu, iz kog je izašlo 603.877 primeraka, proizvodnja Fiata 125 se nastavila u Maroku, Čileu i Argentini, gde je ovaj model proizvođen do 1982.

Fiati 125 su relativno retki na ovim prostorima, te nas njihovo pojavljivanje na oglasima uvek posebno obraduje. Takav je slučaj i sa jednim Fiatom 125 iz Paraćina. Iako je oznaka na njegovom zadnjem delu sa verzije Special, u pitanju je regularni Fiat 125 sa 90 konjskih snaga, četvorobrzinskim menjačem i 119.000 pređenih kilometara. Njegova karoserija deluje veoma dobro, bez neregularnosti osim sumnjivog razmaka između gepeka i zadnjeg levog krila. Hromirana maska i lajsne su ravne i bez vidljivih oštećenja, kao i prednji branik, dok je zadnji branik opremljen parking senzorima, što je bespovratno uništilo njegov originalni izgled. Sočiva prednjih žmigavaca su različita, što je još jedna vidljiva mana ovog automobila. Ispod lima, motorni prostor je prljav i može biti uredniji, dok je enterijer najslabija tačka automobila. Naime, sedišta su prekrivena običnim jeftinim presvlakama što je potencijalni alarm za njihovo stanje, a moderni radio dodatno pogoršava utisak koji je ostavio eksterijer. Takođe, gornji deo table se odvojio, što se najbolje vidi na desnoj strani, kod pretinca za rukavice. Kada se sagleda celokupno stanje ovog Fiata 125, može se zaključiti da je u pitanju automobil kome treba još rada, a njegova cena verovatno može da se spusti na osnovu navedenih nedostataka.

Sve dok ne bude prodat, originalni oglas za ovaj automobil sa kontakt podacima vlasnika pogledajte na polovniautomobili.com 

Cena: 1.800€

1 Comment

  1. Znam coveka ciji je ovo auto. Pre desetak godina auto je bio u besprekornom stanju. Znam da su mu iz Fiata nudili bilo koji tadasnji nov model u zamenu za ovaj,toliko je bio dobar. Sta se u medjuvremenu izdesavalo ne znam.