fbpx
Menu & Search

1969. Mercedes-Benz W108 280SE – 29.999€

1969. Mercedes-Benz W108 280SE – 29.999€

Ako ste čitali današnju reportažu o Titovom voznom parku, i uočili pravilo po kome sredom u ovoj rubrici možete pronaći modele slične onima iz rubrike Nasleđe, pretpostavljamo da očekujete Pullmana ili Phantoma kako ponosno krase stranice nekog od sajta za oglašavanje iz bivše Jugoslavije. Kako to, složićete se, nije mnogo verovatno, predstavljamo vam model najpribližniji onima iz današnjeg teksta.

Nakon što je 1965. započeta proizvodnja modela W108 linije, u novembru 1967. je ista doživela mnoga poboljšanja, te su predstavljeni 280S, 280SE i 280SEL. Za razliku od prethodnih serija, ove „premium“ limuzine podrazumevale su hidropneumatsko vešanje, disk-kočnice na sva četiri točka većih dimenzija, kao i uvećane staklene površine, te komforniji enterijer. Četvorostepeni ručni ili automatski menjač je u konkretnom 280SE modelu bio uparen sa šestocilindričnim benzincem, opremljenim direktnim ubrizgavanjem, zapreminom od 2778 kubnih centimetara, koji je isporučivao 160 ks. Do septembra 1972.  91.051  280SE model je sišao sa trake.

Jedan sjajno očuvani SE našli smo u Užicu. Na osnovu fotografija možete mnogo toga zaključiti, iako moramo priznati da nedostaje detaljniji pregled unutrašnjosti. Međutim, na osnovu dodatnih informacija vlasnika dobijate uvid, između ostalog, u bogat nivo opreme i za današnje, a naročito za ondašnje limuzine. Pored toga, vlasnik tvrdi da je automobil kupljen od „generala Ljubičića“. Ukoliko pretpostavimo da se misli na Nikolu Ljubičića, nosioca Partizanske spomenice, Narodnog heroja, predsednika Predsedništva SR Srbije i člana Predsedništva SFRJ, sa sigurnošću verujemo da ovaj automobil predstavlja više od „običnog tajmera“, te da istoriju i nasleđe koje  sa sobom nosi treba naročito uzeti u obzir.

Ukoliko ste u mogućnosti da odigrate ulogu visokog funkcionera sedamdesetih godina, uživajući u čarima ove limuzine, detalje oglasa možete pogledati ovde.

Cena: 29.999€

Izvor: www.polovniautomobili.com

0 Comments