fbpx
Menu & Search

1970. Peugeot 204 – Dogovor

1970. Peugeot 204 – Dogovor

Reciklaža starog dizajna možda zvuči kao nešto loše, ali se u praksi pokazalo suprotno. Na temeljima prelepog koncepta kojeg je 1961. godine razvio za Cadillac, a koji je nosio naziv Jacqueline, Batista Pinin Farina kreirao je i mali francuski porodični automobil koji je svetlost dana ugledao na proleće četiri godine kasnije. Iako je gabaritima bio neuporedivo manji, prepoznatljive linije ostavile su još jedan dubok trag u karijeri ovog velikog automobilskog dizajnera. Ovo je ujedno bio i tada najmoderniji automobil ovog francuskog giganta koji je iza lava na maski hladnjaka sakrivao jedan benzinski redni četvorocilindrični motor sa zapreminom od 1.1L, a u ponudi su bili i 1.3L i 1.4L dizelaši. Prednji pogon su zaustavljale disk kočnice, a tu je bilo i nezavisno vešanje na svim točkovima. Skromne motore i kompaktne dimenzije ispratila je i mala potrošnja koja je kod snažnijeg dizelaša iznosila 5,7 litara na 100 kilometara.

Kupe, kabriolet, karavan i dostavno vozilo su po broju proizvedenih solidno iza limuzine sa četvora vrata kako je ovaj Pežo inicijalno bio i zamišljen, a upravo u takvoj izvedbi nam danas dolazi iz Banja Luke. Osim što je po rečima vlasnika fabrički originalan, njegovo stanje je ujedno i veoma dobro, čak odlično. Naspram četrdeset i pet godina starosti nalazi se tek 100.000 pređenih kilometara njegovog 1.1L benzinskog motora i definitivno redovan boravak u garaži. Limarija i farba ne pokazuju znake korozije ili udaraca, branici i maska hladnjaka su veoma dobri, a i lajsna koja svuda osim spreda okružuje automobil je prisutna. Jedina stvar koja kvari spoljašnji utisak je neoriginalni retrovizor što i nije prevelik greh jer se lako može zameniti. Osim jedne fotografije koja prikazuje instrument tablu, na drugima se tek naziru crvena sedišta koja takođe ostavljaju dobar utisak. Sve u svemu, ovaj automobil izgleda kao veoma lepa opcija za ljubitelje francuskog lava i Pininfarininih linija.

Sve dok ne bude prodat, originalni oglas za ovaj automobil sa kontakt podacima vlasnika pogledajte na olx.ba.

Cena: Dogovor (Poslednja poznata cena 1.503€)

1 Comment

  1. Kosmajac
    8 godina ago

    Najveću zabunu u ovom oglasu unosi datum na fotografijama (april 2008), ako je tada fotografisan auto onda ove slike ipak ne mogu da daju odgovor u kakvom je stanju danas automobil jer je prošlo celih 8 godina…