fbpx
Menu & Search

1971. Fiat 850 Sport Coupé – 3.500€

1971. Fiat 850 Sport Coupé – 3.500€

Za sve one sa nešto prefinjenijim ukusom kojima je tokom druge polovine šezdesetih godina prethodnog veka bio potreban mali automobil, mini serija Fiatovih modela sa motorom postavljenim pozadi i oznakom 850 bila je perfekatan izbor. Godinu dana nakon izlaska inicijalnog modela pojavio se i smanjeni Dino, tačnije model 850 Coupé, sa istim motorom od 843ccm, koji je u pomenutoj verziji proizvodio 47 konja, a uz to nudio solidno upravljanje i odlično zaustavljanje sa disk kočnicama na prednjim točkovima. Veliki obrtomer i brzinomer prvo su što primetite kada sednete za veliki drveni volan, ali ne treba zanemariti i dobru preglednost. Iako su zadnja sedišta ovog četvoroseda bila manje upotrebljiva s obzirom na nizak fastback krov i malu dužinu automobila, njegova popularnost bila je ogromna.

Ta popularnost se pored Evrope proširila i na severnoamerički kontinent ali i na prostor bivše Jugoslavije, posebno kod onih koji su želeli da pobegnu od kliše prethodnika u vidu Fiata 600, tačnije Zastave 750. Ako izuzmemo Spider verziju poput Peđinog za koji smo uradili naš pilot video i koja je nešto ređa, ostale 850 modele često možemo pronaći na regionalnim oglasnim stranicama, bez obzira na njihovu slabu istrajnost u borbi protiv korozije.

Iako specifikacija motora od 35kw koju je upisao prodavac govori da se ne radi o Sport verziji, godina njegove proizvodnje odaje upravo to. No svakako, ovaj dobro očuvan Sport Coupé krunisan prelepom italijanskom crvenom bojom i odlično očuvanim enterijerom pali i ide bez problema. Njegova unutrašnjost osavremenjena je naslonima za glavu na prednjim sedištima, a kontrolnu tablu krasi radio aparat sa zvučnicima koji se nalaze iza zadnje klupe. Prethodne jeseni je prošao tehnički pregled, a uz to njegov vlasnik napominje da ga prodaje jer nema vremena da se njime bavi. Greota je da jedan ovakav klasik provodi vreme u garaži, pogotovo ako imamo u vidu njegovu cenu koju uz dobre pregovaračke sposobnosti, pretpostavljamo, može da bude i nešto niža.

Zato ne okolišajte, već se uputite na stranicu oglasa.

Cena: 3.500€

Izvor: www.avto.net

0 Comments