fbpx
Menu & Search

1972. BMW E3 3.0S – 10.000€

1972. BMW E3 3.0S – 10.000€

Da bi krajem šezdesetih umanjili dominaciju Mercedesa unutar klase luksuznih limuzina i visoko rangirali sebe na istom polju, BMW tokom 1968. godine publiku upoznaje sa šestocilindričnom limuzinom pod internom oznakom E3. Inicijalni modeli 2500 i 2800 sa isto toliko kubika silazili su sa pokretne trake do kraja proizvodnog procesa 1977. godine. U međuvremenu, 1971. godina je američkom tržištu donela model Bavaria koji je suštinski bio neznatno siromašnija verzija 2800 koja je time dobila i popularniju cenu. Publika i stručnjaci su bili oduševljeni prostranošću i ponašanjem na putu, a narastanjem motora na 3000 kubnih cm sa 180 i 200 konja, produžavanjem standardne verzije u zvaničnu L (long), ni najmanje nije uticalo na njegove performanse koje su bile daleko ispred konkurenta s početka teksta. Evolutivni proizvodni tok se nije odnosio samo na širenje palete motora, već i na uklanjanje dvoje vrata kod stvaranja E9 kupea. Iako je tek on ukrao srca publike i stručne javnosti, svojevrsna ekskluzivnost u limitiranom broju napravljenih komada od tek nekih sedamdesetak hiljada, ostaje na strani limuzine.

Stoga velika većina vas verovatno ne viđa često ovakav automobil u saobraćaju, pogotovo ne primerke koji bi na svojoj karoseriji mogli da ponesu etiketu „Novo!“. Međutim kada se putem priloženih fotografija uverite da i tako nešto postoji, a da ste ujedno strastveni ljubitelj BMWa, verovatno ćete početi da razmišljate o trošenju životne ušteđevine. Sa 37.000 pređenih kilometara i kompletno originalnim i nerestauriranim stanjem, ovaj beogradski E3 sa 3.0 motorom i 180 konja će probuditi dete u vama. Izostaje širi opis njegovog prodavca te ne znamo šta poseduje od prateće opreme. Fotografisana štofana sedišta skoro i da ne pokazuju znake korišćenja, no ipak bismo voleli da vidimo foto-dokumentaciju prednjih fotelja koja se uvek više pohabaju. Nepotrebno je dalje pričati o stanju njegove spoljašnjosti i enterijera jer najveću zamerku koju putem fotografija možemo da pronađemo, odnosi se na blagu zaprljanost motora. Ogromni prtljažni prostor sadrži originalnu kutiju sa alatom, dok s desne strane primećujemo radio aparat za koji možemo samo da pretpostavimo da je njegov originalni koji je (privremeno) zamenjen modernijim plejerom.

Ako uzmemo u obzir luksuzniji primerak koji smo pronašli ovde, kao i njegovu cenu, onda možemo da kažemo da ovaj nije precenjen. Potencijalni kupci jedino treba da obrate pažnju na prisutne ciriške tablice i ono što ih od dodatnih troškova možda čeka nakon kupovine. O svemu tome, kao i o ostalim detaljima ovog prelepog automobila, najbolje bi bilo da porazgovarate sa prodavcem tako što ćete prvo svratiti na stranicu oglasa.

Cena: 10.000€

Izvor: www.polovniautomobili.com

0 Comments