fbpx
Menu & Search

1972. Mercedes-Benz W114 250C – 7.500€

1972. Mercedes-Benz W114 250C – 7.500€

Mercedesi srednje klase i uspravnih farova bili su skoro sve i svja ove kompanije do poznih sedamdesetih. Četvorocilindrične W115 i šestocilindrične W114 limuzine ponele su svedene ali elegantne linije koje su ostale cenjene do današnjih dana, a ujedno ponudili raznovrsne varijacije pogonskih agregata. Četvorocilindrični 200 i 230 su bili klasična neuništiva radnička klasa automobila, dok su 250 i 280 bili isto to sa nešto luksuznijim prizvukom. Bez obzira na zapreminu i snagu motora, kao i nivo opreme sa kojim su dolazili, popularne Minike retko kada su izneverile svoje vlasnike. Kroz njih je nastavljena tradicija sa kojom je Mercedes nudio limuzine u formi kupea pravljenih na istoj osnovi. Prostor za putnike je bio nešto manji ali je to kompezovano izgledom koji je nosio mnogo više stila i kul detalja kao što je izostanak B stuba.

Sa preko milion i devet stotina hiljada napravljenih primeraka, tek sedamdesetak hiljada odlazi na kupe verzije, a jedna od njih se danas prodaje u Novom Pazaru. Automobil je stigao sa severno-američkog kontinenta, odnosno iz Kanade ali njegov izgled može da probudi po koju nedoumicu da li je na njemu baš sve originalno. Pored opravdanog izostanka ogromnih i ružnih us-spec branika koji su usledili tek uspostavljanjem novih bezbednosnih propisa 1974. godine, postoji blaga sumnja da su njegovi originalni farovi za američko tržište zamenjeni trenutnim evropskog izgleda. Međutim vlasnik kaže da na njemu ništa nije menjano niti rađeno osim redovnih servisa, da je izuzetno očuvan i zdrave limarije što je uzrokovano redovnim boravkom u garaži. Unutrašnjost je takođe veoma sačuvana, što važi i za njegov motor za koji vlasnik tvrdi da je prešao 150.000 milja, ali za koji je upisao specifikaciju od 231 konjske snage, što ne odgovara okvirima fabričkih podataka koji kažu 130 konja. Ovakav automobil svakako zavređuje da što pre bude uživo pregledan od strane ozbiljnih kupaca koji će znati da utvrde moguće neispravne detalje, a ako ste i vi jedan od njih, onda je vreme da posetite originalnu stranicu oglasa i nabavite telefon prodavca.

Cena: 7.500€

Izvor: www.polovniautomobili.com

1 Comment

  1. Bosko Subotic
    10 godina ago

    od kada "minika" ima prednji pogon??? ni radio mu nije originalan,o farovima necu ni da pricam… Evo linka za jednu odlicnu MB 250C "miniku amerikanca"