fbpx
Menu & Search

1972. Mercedes-Benz W115 220D – 15.300€

1972. Mercedes-Benz W115 220D – 15.300€

Trenuci kada je Francuz Pol Brak bio glavni dizajner Mercedes-Benzovih automobila ostao je zlatnim slovima upisan u istoriju ove kompanije, ali i istoriju automobila uopšte. Pored nestvarnog Mercedesa W100 i predivnog W108, Pol Brak je odgovoran i za kombinaciju svedenih i elegantnih linija Mercedesa W114/W115, kod nas popularnijeg kao Minika. Zahvaljujući tradicionalnom nemačkom inženjerstvu, navedenim Mercedesima teško da možemo naći konkurenta drugog brenda koji na isti način može da im parira po kombinaciji kvaliteta izrade i prelepog izgleda. Što se tiče motora, osnovna podela kod ovog modela se svodi na šestocilindričnu paletu benzinaca sa oznakom W114 i četvorocilindrične benzince i dizelaše obeležene sa W115. Pored standardne limuzine sa četvora vrata, pravljeni su i kupe sa dvoja, kao i produžena limuzina sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

O njihovoj istrajnosti mogu da posvedoče mnogi, a ponajviše solunski taksista Gregorios Sachinidis koji je sa jednim 240D prešao 4,6 miliona kilometara. Većina primeraka u regionu nije sačuvana sa pažnjom, ali postoje i primeri koji je zavređuju poput našeg današnjeg oglasnog predloga koji nam dolazi iz Bijeljine. U fabričkom stanju, ovaj W115 220D je svojevremeno uvežen iz Austrije i od tada čuvan kao kod prethodnog vlasnika. Na priloženim fotografijama zelena farba i ukrasni detalji ne pokazuju nikakve mane, a kamoli znake korozije ili propadanja. Radi se o primerku ranije serije koga između ostalog karakterišu uža maska hladnjaka u odnosu na mlađu seriju, leptir stakla na prednjim vratima, ravne štopaljke, kao i lepši stari volan. Enterijer je takođe u odličnom stanju, sve deluje na svom mestu, a tu je i radio iz perioda, najverovatnije Blaupunkt. Kako vlasnik navodi automobil je prešao nešto više od 86.000 kilometara, a za sve ostalo uključujući i cenu, bilo bi najbolje da ga kontaktirate i iz prve ruke saznate sve detalje.

Sve dok ne bude prodat, originalni oglas za ovaj automobil sa kontakt podacima vlasnika pogledajte na olx.ba.

Cena: 15.300€

1 Comment

  1. 8 godina ago

    Kod ovog mercedesa ili nije tacna godina proizvodnje ili leptir stakla i zadnja svjetlosne grupe kao i volan nijesu od njega vec od modela radjenog do 1970 godine.Posle toga se ugradjuju rebraste svjetlosne grupe,plasticni i manji volan i veci retrovizori bez leptir stakala.