fbpx
Menu & Search

1972. Pinzgauer 710 – 3.800€

1972. Pinzgauer 710 – 3.800€

Austrijska rasa konja „Pinzgauer“, poslužila je krajem šezdesetih godina prošlog veka, kao inspiracija firmi Steyr-Puch za imenovanje terenskog vozila njihove proizvodnje. Prva generacija pravljena do 1985. godine, brojala je 18,439 napravljenih komada modela 710 sa 4 točka i modela 712 sa tri osovine.

Ova manja verzija 710 kojom ćemo se danas pozabaviti, pripada grupi terenskih vozila male nosivosti sa naprednim rešenjima. Savremeno rešenje vešanja i povoljna konstrukcija pogonskih mostova sa visokim klirensom, omogućavaju visok stepen prohodnosti ovog vozila, a ujedno ga svrstavaju u jednog od najboljih terenaca koji su ikada napravljeni, iako su već preko 40 godina stari.

Sa četvorotaktnim, četvorocilindričnim motorom od 2500 kubnih cm, težinom od nešto preko 2 tone, ovaj terenac svakako ne može da se pohvali velikom brzinom, ali ni malom potrošnjom. Ali ono što može da stavi u svoj portfolio, je mogućnost prevoza 10 vojnika, kao i prikolicu težine od 5 tona na asfaltnom putu, dok je u vožnji van puteva, težina prikolice ograničena na 1800 kilograma. Zbog svih ovih svojstava, imao je široku primenu u vojsci nekadašnje Jugoslavije – JNA. Iako ni te zemlje, ali ni pomenute vojske više nema, Pinzgauere i dalje često možemo videti u ovdašnjim vojnim krugovima.

Međutim, nije isključena njihova civilna upotreba, tako da uvek na oglasima imate solidan izbor, kako onih iz prve generacije, tako i onih posle. Danas smo pronašli jedan s početka proizvodnog procesa, koji osim nestandardne plave farbe, ima i povećano međuosovinsko rastojanje radi bolje stabilnosti. Vlasnik iz Zaječara takođe kaže, da je njegov 710 registrovan kao teretno vozilo, te da su prateće dažbine male.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 3.800€

Izvor: www.polovniautomobili.com

0 Comments