fbpx
Menu & Search

1973. Mercedes-Benz W114 280C – UPIT

1973. Mercedes-Benz W114 280C – UPIT

U nedelji automobila okićenih okruglim ukrasima sa trokrakom zvezdom, a nakon jučerašnje kulminacije našeg dosadašnjeg postojanja u vidu priče o Titovim automobilima, opet vam donosimo jedan sjajan Mercedes sa oglasa. Iako smo se ovim modelom već bavili kada smo pronašli godinu dana stariji primerak, nismo mogli da propustimo ni ovaj 280C.

Stoga sada nešto kraća priča o samom modelu, dok nam fokus više ide na sam primerak koji smo kao i prethodni, pronašli u Bosni i Hercegovini. Tu međutim, prestaje njegova veza sa ovom državom, ali i celim evropskim kontinentom, s obzirom da se na njegovom zadnjem delu i prednjem braniku, nalaze tablice američke države Kalifornija. US-spec verzija ovog automobila iz 1973. godine kako to njegov vlasnik navodi, je osim posebnih farova za američko tržište, nosila i drugačije branike u odnosu na evropsku verziju, što smo od Amerikanaca već navikli. No sreća je da je konkretno ovaj primerak, napravljen godinu dana pre novih američkih bezbednosnih propisa, koji su zahtevali dodatno uvećanje branika, što je već drastičnije menjalo vizuelni identitet ovog automobila.

Osim tih detalja, njegova spoljašnost deluje skoro pa besprekorno, a isto važi za fenomenalno očuvan i prelep enterijer u kojem preovlađuju braon koža, očuvani drveni elementi, menjač na stubu volana i centralno vozačko mesto koje bi svako poželeo. S obzirom da se radi o modelu čija proizvodnja je započeta pre 1970. godine, a konkretan primerak je ove godine napunio 40, jasno vam je da je njegov uvoz moguć u verovatno sve države bivše Jugoslavije. Imajte na umu da se radi o modelu koji je vremenom pokazao veliku istrajnost, pa je tako jedna limuzina iz 1976. godine koju je vozio solunski taksista, donirana Mercedesovom muzeju sa rekordnih 4,6 miliona pređenih kilometara. Ako vam finansijske mogućnosti to dozvoljavaju, možete da sa vlasnikom dogovorite obostrano dobru cenu, onda nikako ne bi trebalo da propustite ovaj legendarni primerak modela iz bogate istorije Mercedesa.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: Dogovor

Izvor: www.pik.ba

0 Comments