fbpx
Menu & Search

1973. Opel Kadett B – Prodat

1973. Opel Kadett B – Prodat

Kada je na leto 1965. godine predstavljen u Frankfurtu, Opelov treći po redu Kadett je kupcima nudio znatno više karoserija nego prethodna generacija — limuzina sa dvoja i četvora vrata, karavan ili dve kupe verzije, F i Kiemencoupé, davale su kupcima veliku mogućnost izbora na samo jednoj platformi. Uz to, modeli Olympia A, kao luksuzna verzija Kadetta, i sportista GT su takođe bili vezani za istu mehaniku. Iako je prijem u Evropi bio sjajan, GM-ov pokušaj prodaje u SAD nije prošao toliko dobro. Iako je 430.000 od ukupno 2.691.300 proizvedenih uvezeno, magazin Car and Driver je objavio kritički nastrojen tekst propraćen fotografijama Kadetta na otpadu, što je GM toliko razljutilo da je povukao svoje reklame u narednih nekoliko meseci. Bez obzira na to, Kadett B je u Evropi prošao odlično i pomrsio račune Bubi i Escortu.

Sašu Brdara, vlasnika Kadetta B iz 1973. koji je danas na prodaju verovatno znate kao administratora Facebook grupe koja se bavi trgovinom delova za oldtajmere u Srbiji i regionu. Njegov metalik plavi Kadett sa belim krovom je skoro restauriran, ali je došlo vreme za neki novi projekat! Registrovan do juna 2014. i sa atestiranim plinom do 2016. godine, ovaj Kadett je spreman da se vozi još mnogo kilometara. Kako Saša kaže, jedini problem je karika motora, zbog koje isti dimi nešto jače, ali su poluosovine, menjač, kardan, auspuh, kočnice i gume sređene ovog leta, pre nego što je Kadett sa Sašom i njegovom porodicom otišao za Grčku.

Cena: Prodat

2 Comments

  1. Robert Baron
    10 godina ago

    Oglas „1973. OPEL KADETT B – Dogovor“ više nije aktuelan.Auto je od danas u mom vlasništvu,i biće registrovan sledeće nedelje.Jedva čekamo da se vozimo u njemu.

    • 10 godina ago

      Čestitamo vam na kupovini i nadamo se da će vožnja biti sjajna 🙂
      Očekujemo i neke fotografije 😉