fbpx
Menu & Search

Lični pečat originalnosti

Lični pečat originalnosti

Drugi najprodavaniji model automobila svih vremena napravljen je sa idejom auta za narod. Kada je nešto pravljeno za široke narodne mase, to nikako ne ukazuje na neku posebnost ili unikatnost, međutim kod Bube se vremenom to pokazalo potpuno drugačije. Široka rasprostranjenost i veliki broj proizvedenih primeraka učinio je ovaj model čestim prizorom na skoro svim kontinentima te je upravo ta rasprostranjenost i istovetnost naterala vlasnike Buba da požele da se razlikuju od drugih. Jer zaista, ako izuzmemo predratne Tatre od kojih Buba vuče dizajnerski DNK, ovaj auto je u startu bio jedinstvenog dizajna koji nikada nije dobio pravu konkurenciju.

Veliki broj proizvedenih komada putem brojnih manjih ili većih restajlinga uticao je da ih i pored bogatog regionalnog preprodavačkog lobija i dalje možemo videti u saobraćaju, ali i putem jake VW vazdušno-hlađene scene koja putem skupova nastavlja da gaji ovaj kult. Nije redak prizor da se za njenim upravljačem nalaze neki deka ili baka koji je kao njeni prvi ili najdalje drugi vlasnici i dalje tretiraju kao svakodnevni automobil. Međutim, sve je više i mladih koje je Buba privukla kao sredstvo za evociranje nekih prošlih vremena. Među njima je i Petar iz Bara u čijem posedu se danas nalazi Volkswagen Buba iz 1973. godine sa motorom zapremine 1.2L.

„Kod starih auta non-stop ima nešto da se radi, uvek nešto fali, ali su svakako privlačna i svaki detalj ih čini posebnim“ početak je Petrove priče na koju dodaje „Kad pričamo o mojoj Bubi, jedno je od auta u mojoj kolekciji koju ne bih otrkivao dok ne budu sređeni, a ljubav prema Bubi, počela je dok sam kao mali na ljetnjem raspustu provodio dane u istoj, koja je bila otpad i mislim da je završila u staro gvožđe“. Petar svakako nije ni prvi ni poslednji pripadnik mlađih generacija koji su uspomene iz bezbrižnog detinjstva poželeli da iznova osete i kao stariji.

Dečije igrarije u havarisanoj Bubi danas je zamenio jednim ozbiljno dobrim primerkom bele boje sa adekvatim belim zidovima na gumama, retro krovnim nosačem sa starim kožnim koferom i VW blatericama iza zadnjih točkova. „Inače sam brodomašinski inženjer tako da što se tiče opravke ili bilo čega oko motora, radim sam. Za sad ne planiram nikakve dalje servise i radove jer nikakve potrebe trenutno nema, posebno što uskoro ide u garažu, a ja na brod na nekih pola godine. Na ulicu će tek s proljeća“.

Iako Petrova Buba nije pretrpela nikakve značajne modifikacije ili nešto što već nismo videli, ona svakako izgleda unikatno i posebno za Petra koji joj je dodelio lični pečat, odnosno napravio je onako kako se baš njemu sviđa. A to je upravo sve što je za vlasnika jedne stare Bube potrebno, da pored odličnog estetskog i mehaničkog stanja, auto bude modifikovan sa ukusom. U tome je Petar svakako uspeo jer je sačuvao originalnost automobila dodavši mu suptilan lični pečat, a Bojan je sve to još jednom savršeno zabeležio.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Bojan Bracović

0 Comments