fbpx
Menu & Search

1974. BMW 2002 Touring – 3.660€

1974. BMW 2002 Touring – 3.660€

Možda je poređenje neumesno, ali „Nova klasa“ za kompaniju BMW je nešto poput računanja vremena pre i posle nove ere. Serija automobila koja je počela modelom 1500 tokom 1962. godine, redefinisala je vizuelni identitet brenda i dodatno ga zakucala u sportskom segmentu kao jednog od trajnih lidera, posebno kod sportskih limuzina. Broj modela je vremenom rastao i pokrivao skoro sve moguće verzije i oblike karoserija sportskih sedana i kupea, od kojih bismo danas posebno istakli modele 1602 i 2002 čija proizvodnja je otpočela 1966. odnosno 1968. godine, a iza kojih između ostalih stoji i dizajner Đovani Mikeloti. Serveri našeg sajta su do sad imali priliku da ugoste Alberta od Bavarske, tačnije jedan 1602, auto redakcije, kako ga je Đorđe tada nazvao. Takođe, tu je bio i jedan istovetni model koji i dalje nije prodat, a čiji virtuelni parking se nalazi na hrvatskim oglasnim stranama.

Dok su pomenuti 02 modeli već uveliko krstarili drumovima, iza kulisa su se krčkale i njihove pomalo nesvakidašnje verzije u limitiranim serijama.  Karosserie Baur je 1967. spremila kabriolet verziju, dok se početkom sedamdesetih pojavio u odnosu na standardnu verziju 12 centimetara kraći hatchback, čija proizvodnja je zaustavljena tri godine kasnije nakon tridesetak hiljada napravljenih primeraka. Njegov zvaničan naziv Touring zapisao je početne stranice istorijata svih budućih BMW karavana koji i kod aktuelnih modela današnjice nose upravo taj naziv u produžetku.

Kao podneblje koje za razliku od Zapadne Evrope i Severnoameričkog kontinenta nije obilovalo kultnim modelima, pogotovo onim koji su pravljeni u limitiranim serijama, onda je iznenađenje opravdano kad na oglasima naletite upravo na jedan 2002 Touring. Sa riviera blau bojom koju na sebi nosi odlično stanje karoserije, ovaj primerak s kraja proizvodnog procesa ima sve na mestu. Hromirani detalji su na broju i u dobrom stanju, dok prednji branik na sebi nosi dve maglenke i pulske tablice sa oznakom 2002 TI. Enterijer iako ne preterano čist, takođe deluje solidno. Podovi su u dobrom stanju, dok na komandnoj tabli ne primećujemo tragove pucanja, što je klasična boljka kod ovih automobila. Njegov drugi vlasnik i trenutni prodavac napominje da automobil pali bez problema, da je registrovan i svakodnevno se vozi. Sve u svemu, za relativno nisku cenu jedan kultni BMW može biti vaš, a pre toga samo treba da odete na stranicu oglasa.

Cena: 3.660€

Izvor: www.njuskalo.hr

0 Comments