fbpx
Menu & Search

1974. Mercedes-Benz O309 – 1.940€

1974. Mercedes-Benz O309 – 1.940€

Dizeldorfski transporter, kako je popularno nazvano Mercedesovo transportno vozilo pod oznakom T2, jer se do 1996. pravio upravo u tom nemačkom gradu, važi za naslednika legendarne serije L319 / L406. Pravljen je u više generacija i naravno, u puno varijacija karoserije kako to i očekujemo od različitih potreba za komercijalnim vozilima.

Generacija osnivača modela T2, čiji proizvodni život je uokviren između 1967. i 1986. godine i cifre od blizu pola miliona proizvedenih primeraka, je kreirana kao dostavno vozilo, lako vozilo korišćeno u građevinarstvu, vatrogasno i spasilačko vozilo, poštansko sa kliznim vratima, kao i u jako puno drugih varijacija. U tada maltene klasi za sebe, ova vozila su bila snažnija od za to vreme klasičnih dostavnih vozila, sa boljom upravljivošću i veličinom tovarnog prostora, a opet manji od kamiona. To su bile ključne stavke ka putu njegovog uspeha na tržištu.

Jedna od pomenutih varijacaija je bio i model sa oznakom O309, koji je predstavljao minibus većeg kapaciteta i pravljen je od samog početka proizvodnog procesa. Izređao je i 10 varijanti motora, sa četiri ili šest cilindara koji su rađali od 55 do čak 130 konjskih snaga. Jedan takav zelene boje, sa originalnim delovima i u tehnički ispravnom stanju, nalazi se u Bihaću. Opširnije pisano svedočanstvo njegovog prodavca nije navedeno, ali sudeći po fotografijama, svakako zahteva neko ulaganje. Ukoliko niste nestrpljivi da ga što pre vidite u blistavom stanju, ili vam finansijski uslovi to trenutno ne dozvoljavaju, uz potencijalno prosečna ulaganja u motor i mehaničke delove, možete za male pare dobiti pouzdan minibus koji možete koristiti i kao transportno vozilo. U slučaju da se opredelite da u njega uložite onoliko koliko je potrebno da ponovo bude u stanju blizu fabričkom, dobijate fenomenalnu atrakciju na putevima, koju možete koristiti za turističke ture gradom ali i neka kraća putovanja.

Na sledećem video klipu, možete videti jednu od varijacija karoserije modela O309 u današnjoj modernoj upotrebi.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 1.940€

Izvor: www.pik.ba

0 Comments