fbpx
Menu & Search

1976. Simca Matra Bagheera S – UPIT

1976. Simca Matra Bagheera S – UPIT

Dolazak na posao prvog dana nove radne nedelje zaslužuje nešto da začini onu prvu jutarnju kafu pre nego što se latite današnjih obaveza. Iako se većina vas seća Diznijeve dugometražne legende od crtanog filma „Knjiga o džungli“, malo ko od onih koje ujedno zanimaju i automobili, znaju da je legendarni fiktivni karakter iz tog filma zaslužan za ime automobilskog deteta zajednice kompanija Simca i Matra. Kada uparimo crnog pantera Bagiru sa kupeom koji sadrži tri sedišta u nizu, onda vas molimo da pazite da se ne zagrcnete tom kafom.

autowp-matra-simca-bagheera

Čelične strukture i pokriven karoserijom od poliestera, Bagira se ponosio svojom malom kilažom, te je uz 1.3 i 1.5 litarske motore, za rezultat davao zavidne performanse. Testirani 1.3 motor je imao bolje ubrzanje i konačnu brzinu od tadašnjeg konkurenta iz Italije – Alfa Romea GT 1300 Junior, od kojeg je bio čak i neznatno jeftiniji. Paralela sa Alfa Romeom se nastavlja i kroz (ne)kvalitet izrade, s tim što Bagira i u tom slučaju odnosi nezahvalnu pobedu. Zbog očajne izrade, mali je broj preostalih primeraka od ukupno 47802 proizvedena modela, tokom sedam godina proizvodnje.

Ako sve ovo za vas ne predstavlja problem, kao ni to da dizajn automobila potpisuje jedan Grk koji je zaslužan za dizajn nezgrapnih Renault Espace (prve generacije) i Citroën Xsara Picasso modela, onda vam predlažemo da skoknete do Slovenije. Iako je prešao 88.000 km, ovaj model deluje daleko od raspadanja, što njegov vlasnik i tvrdi u odeljku za opis oglasa. Odlično stanje, maglenke i jači od dva motora, solidni su aduti ako u svojoj garaži želite jedan hipsterski automobil koji ste spremni da pazite malo više nego neki uobičajeni.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: Kontakt

Izvor: www.avto.net
I
zvor fotografije iz teksta: www.autowp.ru

0 Comments