fbpx
Menu & Search

1976. Volkswagen Buba – 4.375€

1976. Volkswagen Buba – 4.375€

Nastala je kao plagijat Tatre po nalogu Adolfa Hitlera, a ironijom sudbine i na veliku radost cele planete, tokom šezdesetih godina postaje nezvanično vozilo hipi komuna nedovoljno velikih da komotno popune VW T1. I dan danas, vole je i deca cveća i ljubitelji rat i hot rod modifikacija, a tržište u Jugi je mahom snabdevao sarajevski TAS. Baza je mnogih replika, nezavisnih retkih automobila i kotrljajućijh umetničkih dela. Ukratko, jedna je Buba!

https://www.youtube.com/watch?v=x5-uhTu5MXI

Od brojnih Buba sa regionalnih oglasa, kao posebno zanimljiva izdvaja se jedan personalizovani primerak iz Matulja. Originalno, ovo je bila 1200J Buba iz 1976. godine, ali je uz restauraciju pretrpela i zanimljivu tematsku prepravku. Naime, ova Buba pretvorena je u vojno vozilo. Automobil je farban u mat zelenu, kao i branici i svi dodatni elementi poput kanistera za benzin, ašova, krovnog prtljažnika sa dodatnim svetlima, kačketa i nosača tablice. Sudeći po fotografijama, restauracija je izvedena temeljno, a tema se nastavila i u enterijeru. Naime, sedišta su tapacirana u zelenu eko kožu, sa bež nebom, a modifikacije enterijera uključuju audio sistem od 300W. Motorni prostor je čist i uredan, a prema rečima vlasnika, motor je prešao 109.000 kilometara. Kada se sve sagleda, ova Buba je zaista zanimljiv i na našim oglasima jedinstven primerak, a bez obzira na specifične modifikacije, sigurni smo da će naći novog kupca uskoro.

Dok automobil ne bude prodat, originalni oglas sa još fotografija i kontakt podacima prodavca možete pronaći na njuskalo.hr

Cena: 4.3750€

0 Comments