fbpx
Menu & Search

1979. Zastava 435K – 2.360€

1979. Zastava 435K – 2.360€

Istorija Fiatovih minijaturnih kombija, započeta je Fiatom 600 Multipla, a nastavljena kroz modele 850T, 900T i 900E. Prva Multipla je donela mogućnost njihovim vlasnicima da pored sebe, prevoze još 5 putnika, a sve u vozilu koj je duže tek 50cm od Mini Coopera.

autowp.ru_fiat_900t

Kroz opštepoznatu saradnju između Fiata i Crvene Zastave, ljudi na ovim prostorima uživali su u Fića kombiju koji je proizašao iz malopre pomenutih modela. Na osnovu svakog od Fiatovih modela malog dostavnog kombija, Zastava je u svom pogonu za komercijalna vozila u Somboru, proizvodila adekvatan model pod svojim imenom. Jedan od njih, bio je i model 435K sa motorom od 848 kubnih cm, čije su se glavne novine u to vreme, ogledale u malo drugačijem krovu, novim pravougaonim farovima, drugačijom šoferšajbnom i mogućnošću izbora između više boja.

Iako su često viđani da putevima bivše Jugoslavije i do pre 15 godina, danas se retko sreću na oglasima za polovna vozila. A kada se to desi, pa to još bude primerak kome su motor i karoserija generalno sređeni, kada uz njega dolazi veliki broj rezervnih delova, kao i letnje i zimske gume, onda se svakako radi o nečemu što je vredno pažnje.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: 2.360€

Izvor: http://www.njuskalo.hr
Izvor fotografije iz teksta: www.autowp.ru

0 Comments