fbpx
Menu & Search

1982. Volkswagen Golf Mk1 Karmann – 5.000€

1982. Volkswagen Golf Mk1 Karmann – 5.000€

Kabriolet verzija jednog od najpopularnijih prvih hečbekova stigla je 1980. godine i u Evropi je označena kao Golf Cabriolet (Typ 155) dok je za tržište Amerike i Kanade bio poznatiji kao Rabbit Convertible.

Ovaj model je prodavan sve do 1993. godine i tokom tog perioda njegov izgled se nije menjao. Imao je ojačano telo, transverzalni roll bar, visok nivo pratećih detalja na karoseriji i sve vreme je čuvao male štopaljke karakteristične za regularne Golfove pravljene pre 1980. Golf kabrio je kompletno pravljen u Karmannu, nemačkoj karoserističkoj kući osnovanoj daleke 1901. godine koja se tokom istorije vezivala za brojne kompanije, ali je ipak najpoznatija njihova saradnja sa Volkswagenom. Tako je VW snabdevao motor, vešanje, enterijer i sl. a zaposleni u Karmannu su sve to montirali. Platneni krov je bio sjajno izolovan i sve do 1991. otvaran ručno, a kasnije je unapređen na otvaranje putem dugmeta kada je dobio i zadnje staklo sa grejačima.

Na slovenačkim oglasima pronašli smo jedan Golf prve generacije i to baš Karmann, odnosno kabriolet. Proizveden je 1982. godine i u julu iste godine je i prvi put registrovan. Poseduje 1.1L motor sa 50 konjskih snaga što je na dnu palete agregata, ali je svakako dovoljno za lagano uživanje u vožnji. Auto je prešao 170.000 kilometara i prema rečima vlasnika nalazi se u odličnom stanju, odnosno odlično sačuvanom stanju. Poseduje A1 sertifikat oldtajmera u Sloveniji i na osnovu svega toga, prodavac konstatuje da je sada pravo vreme za kupovinu ovog auta jer svi znamo da cene konstantno idu na više. I fotografije govore u prilog prodavčevim rečima gde vidimo Golf u odličnom stanju, sa svim pristunim spoljnim elementima i sa odličnim platnenim krovom, dok sve to prati enterijer koji nimalo ne zaostaje.

Dok automobil ne bude prodat, originalni oglas i kontakt podatke prodavca vidite na avto.net.

Cena: 5.000€

0 Comments