fbpx
Menu & Search

1983. BMW 315 (E21) – UPIT

1983. BMW 315 (E21) – UPIT

Kada je doneta odluka za kreiranjem naslednika modela 2002, čelni ljudi BMW-a možda još nisu bili svesni da će stvoriti najprodavaniju seriju u istoriji kompanije, seriju 3. Začetnik ove serije, model za oznakom E21, dizajnersko je delo čuvenog Pola Braka, a svetu je predstavljen 1975. godine.

E21 je od starta insistirao na sportskom karakteru koji je uz nezavisno vešanje i zakrivljenu centralnu konzolu koja je svakim svojim delom okrenuta ka vozaču, to i potvrđivao. Naravno, bez palete motora od 1600 i 1800, čiju karoseriju je krasio po jedan far sa obe strane prednjeg dela, do modela sa 2000 kubika i četiri fara ukupno, taj sportski karakter ne bi bio potpun. Nešto kasnije, usledila je i najjača verzija 323i sa 145 konjskih snaga, ali i najekonomičnija varijanta 315 kao odgovor na naftnu krizu tokom 1979. godine.

Upravo jedan takav sa najslabijim motorom, dva fara i u crvenoj boji, odgovoran je za Borisovu ljubav prema modelu E21, jer ga je njegov otac posedovao kada je on bio mali. Pretragom regionalnih oglasa, pronašli smo identičan primerak koji pored spomenutih podataka, nosi čak i istu godinu proizvodnje, a prodaje se u Sloveniji. Njegov vlasnik nije ostavio nikakav opis, te jedini sud možemo doneti na osnovu priloženih fotografija. Ne znamo da li se slažete sa nama, ali ovaj automobil deluje solidno očuvan i bez skrivenih mana, kako spolja, tako i iznutra, te za svaku intervenciju koja očekuje eventualnog budućeg vlasnika, treba gledati kao na nešto očekivano. Doduše, najbolje je da kontaktirate vlasnika i po mogućstvu, svratite do njega i uverite se lično u stanje ovog primerka.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: Kontakt

Izvor: www.avto.net

0 Comments