fbpx
Menu & Search

1983. Fiat Ritmo Cabrio – 970€

1983. Fiat Ritmo Cabrio – 970€

Osim zbog svog jedinstvenog izgleda, Fiat Ritmo će ostati upamćen kao automobil koji je fabrički krug napustio uz zvuke Seviljskog berberina. Ne zezam se, no ipak da ne pomislite da su te 1978. godine čelnici Fiata doveli simfonijski orkestar, ostavljam vam reklamu koja je svetu pokazala prvi automobil sklopljen skoro u potpunosti od strane robota.

Tu otprilike i prestaju lepe reči koji su okruživale Ritmo, a ono što ostaje su pritužbe na loš kvalitet izrade, poskakivanje tokom vožnje (možda je zbog toga i dobio ime), neprecizno upravljanje i loš menjač. Paleta slabijih neatraktivnih motora bi možda prošla bez pljuvanja, da automobil nije bio pretežak za njih.

Redizajn i sklapanje kabriolet verzije za koju je zaslužan studio Bertone, ugledala je svetlost sunca nekoliko godina kasnije i upravo takav model nam stiže danas iz Sarajeva.

Ako se odlučite da ga kupite, neće vam biti potrebna „ni marka“ ulaganja, kako tvrdi prodavac, a čak i kada zatreba, upotrebljeno je dosta novih mehaničkih delova sa Zastave 101 čija zamena je veoma jeftina. Ono što je posebna zanimljivost, je da se od ove godine vodi kao oldtajmer pa je dobio status trajno registrovanog. Znam da sam subjektivan, ali nabrojani aduti, niska cena i dodatni šmek kabriolet verzije, nekako poništavaju one „loše glasine“ s početka teksta.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Opšte informacije

Godina proizvodnje: 1983
Karoserija: Kabriolet
Gorivo: Benzin

Dodatne informacije

Kubikaža (cm3): 1500
Snaga (kW / KS): 55 / 74
Kilometraža: 150000
Emisiona klasa motora: Euro 1
Pogon: Prednji
Menjač: Manuelni
Broj vrata: 2/3 vrata
Broj sedišta: 5 sedišta
Strana volana: Levi volan
Boja: Crvena
Materijal enterijera: Drugi
Boja enterijera: Crni
Registrovan do: Trajna registracija
Grad: Sarajevo
Država Bosna i Hercegovina

Cena: 970€

Izvor: www.pik.ba

0 Comments