fbpx
Menu & Search

1983. Mercedes-Benz W126 – 2.000€

1983. Mercedes-Benz W126 – 2.000€

Ubrzanje tehnološkog razvoja u drugoj polovini prošlog veka omogućilo je značajnije napredovanje svih grana industrije. Bilo je to i vreme kada se više brinulo o kvalitetu izrade, dugotrajnosti proizvoda, ali i upečatljivoj estetici. U kompaniji Mercedes-Benz, vreme je uvek bilo pomereno ispred konkurencije, te su takvu prednost krunisali kroz osnivanje čuvene posebne klase tj. S-klase. Od samog početka, radilo se o automobilima koji su bili pioniri u predstavljanju nove tehnologije, one koja je kod automobila za svačiji džep postajala standard tek desetak godina kasnije.

Druga u nizu generacija sa ovom oznakom, ujedno je bila naslednik zvaničnog osnivača S-klase, modela W116, a u fabrici je etiketirana kao W126. Uz bolji osećaj pri vožnji, bolje upravljanje i manju potrošnju goriva, kao i V8 benzinske i turbodizel motore, ova serija Mercedesa je obeležila ne samo svoju eru, već se često i danas viđa kako bez problema krstari drumovima sveta.

Priča o bilo kojoj S-klasi se najbolje razume ako se sagleda kroz razvoj svih generacija, što video koji smo pronašli upravo pruža:

Jedan od onih koji i dalje bez ikakvih problema odolevaju zubu vremena i uz brigu njihovih vlasnika i dalje krstare drumovima, danas se prodaje u Bosni i Hercegovini. Njegov vlasnik je jedan od prvih koji nam se obratio i poslao oglas za svoj automobil, a da ispunjava kriterijume koje možemo da svrstamo u čuvanje automobilskog nasleđa. Pored okruglo 30 godina starosti ovog 300D Mercedesa W126, njegov vlasnik ističe servo, ABS, električne podizače stakala, električni retrevizor, električni šiber, centralno zaključavanje, kao i crni kožni enterijer. Tu su i 17-inčne AMG felne koje bismo rado zamenili u neke koje će ovom automobili vratiti izgled koji više asocira na fabrički, no osim toga, ovaj Mercedes deluje kao jedan sasvim lepo očuvan primerak luksuznog nasleđa te kompanije.

Cena: Prodat

0 Comments