fbpx
Menu & Search

1983. Renault 5 – UPIT

1983. Renault 5 – UPIT

Kultni status koji je Reno ostvario sa hečbek modelom 5, može da se uporedi sa sličnim osećajem koji je kod ljudi izazivao originalni Mini. Prva generacija ovog automobila proizvođena je od 1972. do 1985. godine i nastala je delom na mehanici prethodnih Renoa 4 i 8, od kojih su pozajmljeni motori od 850, 1289 i nešto kasnije 1397. kubika.

Osim male potrošnje, ovu generaciju je pored simpatičnog dizajna, proslavio solidno velik prostor za putnike, kada se uporedi sa modernim automobilima u klasi. Ono što možda najviše pamte svi auto-zaluđenici su sportske verzije ovog Renoa, zbog kojih je poznat i kao jedan od prvih hot-hatch modela – Alpine/Gordini, Alpine Turbo/Gordini Turbo i Turbo. Zanimljivo je da se čak prodavao i na američkom tržištu kao AMC „Le Car“.

Na regionalnim oglasima se ne pronalaze često, a primerak na koji smo naišli, zvanično je ušao u kategoriju oldtajmer vozila, s obzirom da je proizveden 1983. godine. Njegov prodavac iz Teslića, za njega tvrdi da je u voznom solidnom stanju, da je motor dobar, a papiri uredni, s tim što svakako zahteva ulaganje. S obzirom da nismo u mogućnosti da automobile pogledamo lično, možemo jedino putem priloženih fotografija da donesemo nekakav okvirni sud, a u slučaju ovog automobila, mislimo da je opis sasvim adekvatan realnom stanju.

Ukoliko ste zainteresovani, detalje oglasa pogledajte ovde.

Cena: Dogovor

Izvor: www.pik.ba

0 Comments