fbpx
Menu & Search

1986. Audi Coupé GT – Dogovor

1986. Audi Coupé GT – Dogovor

Kao naslednik Audijevog 100 Coupéa, Audi B2 GT Coupé proizvođen je između 1980. i 1988. godine kao jeftinija i dostupnija verzija modela Quattro. Bio je dostupan sa paletom četvorocilindričnih i petocilindričnih motora, i to u dve verzije sa prednjim pogonom: Coupé i GT Coupé. Tokom 1984. godine, Audi Coupé je osvežen novim branicima, prednjom maskom, te spojlerom sa modela Quattro koji je dosta poboljšao aerodinamiku. Iste godine, Coupé je dobio svoju verziju sa pogonom na sva četiri točka, ali bez proširenja i turbo motora. Ipak, dok je Ur-Quattro ušao u legendu kao savršen reli automobil, Audi GT Coupé bez proširenih blatobrana i pogona na sva četiri točka je završio u senci, što ga danas čini dostupnim pouzdanim modernim klasikom sa pravim duhom osamdesetih godina.

Poslednjih godina, ovaj Audijev kupe potpuno je iščezao sa oglasnih strana, ali jedan primerak iz Sarajeva pokazuje da oni i dalje prkose vremenu. Sudeći prema fotografijama, njegova limarija je u veoma dobrom stanju, dok pojedini detalji poput iskrivljene metalne lajsne i ogrebotina na prednjem braniku upućuju na to da budućem vlasniku predstoji još posla dok ovaj automobil ne dovede u odlično stanje. Takođe, felne ne odgovaraju periodu, što je lakše rešiva zamerka ovom automobilu. Nažalost, fotografije enterijera nedostaju, te je teško dati konačan sud o stanju ovog kupea. Pod haubom je 2,2l petocilindrični motor, što ovaj automobil automatski čini zanimljivijim bez obzira na to što je njegov pogon samo na prednjim točkovima. Bez javno navedene cene i kilometraže, teško je reći da li je ovaj Audi Coupé vredan kupovine, ali ono što je sigurno jeste da je u pitanju primerak kome ne treba mnogo da povrati svoj stari sjaj.

Dok automobil ne bude prodat, originalni oglas i kontakt podatke prodavca možete pronaći na olx.ba

Cena: Dogovor

2 Comments

  1. Toma
    5 godina ago

    Ja imam Coupe Gt petaka i kada je reč o vožnji i ne primećuje se puno da nije quattro verzija, izuzetno stabilno vozilo putem ide kao po šinama tačno onako kako je vozač zamislio. Kvalitet vozila se ne dovodi u pitanje a i veoma veliki broj delova pasuje sa novijih modela audija. Uz veoma male modifikacije koje fizički i ne narušavaju spoljašnji izgled motora može da se doda još 70-80 konja koji su na tako laku šasiju prilično suvišni. Kao Zamerku mogu samo da navedem ubrizgavanje i maksimalnu brzinu. Naime on ima ubrizgavanje Kjet-tronic, ili kod nas popularno K-glava, koje kad je rašteluje auto može da troši i 35 litara, a malo koji majstor zna kako se ono šteluje. Maksimalna brzina je elektronski limitirana na 202 km/h koju sa lakoćom postiže, i kada je postigne u četvrtoj radi na 6 a u petoj na 4 hiljade i 700-800 obrtaja. Jedan francuz koji je dolazio kod nas sa istim je uspeo da premosti blokadu i tvrdi da kupe ide preko 250 bez modifikacija na motoru. Inače sam po sebi motor je veoma snažan i elastičan može da povuče u bilo kom trenutku i bilo kojom brzinom. Nije baš za mladog i neiskusnog vozača, čak bi se vožnja takvog mogla okarakterisati kao izuzetno opasna zbog startnosti mašine…

  2. Draganče
    5 godina ago

    Negde u svojoj mladosti kao gastarbajter u Švici sam imao ovaj auto i moram se složiti sa komentarom iznad koji je naveo Toma. Jednom kad provozate tako stabilan, lak i moćan automobil sve ostalo je trotinet. Izuzetno precizan upravljač dobro kaže Toma ide kao po šinama, a tek menjač kao da je pravljen samo za moju ruku, u mnogim egzotičnijim automobilima iz tog vremena koji su imali manuelac nije bio takav (da ne ispadne da pričam gluposti kao mehaničar u Cirihu probao sam mnoge sportske aute). Viđao sam Audije koji su imali taj petak i koji su prelazili po milion ipo kilometara što ga čini kvalitetnijim od većine današnjih automobila. Što se tiče zamerki ta maksimalna brzina ne treba da ti bode oči Tomo jer je to mnogo više nego dovoljno brzo, pretpostavljam da si mlad čovek pa ti to na neki način smeta, ali kupe grešku ne prašta u čeonom sudaru, pumpa koja pumpa gorivo bi trebala koliko se sećam da izbacuje pritisak između šes ipo i sedam bara a povezana je preko kontakt brave i povrh toga ta ka glava je smeštena iza prednjeg desnog fara pa ako dođe do loma benzin nastavlja da teče napolje. Samu tu ka glavu znaju da našteluju skoro svi ali kao što kaže Toma malo ko zna da je našteluje kako treba, i ler može biti teško naštelovati ponekad. Moja najveća zamerka za tih četri godine koliko sam ga imao su bile kočnice, čak i nakon punog servisa istih uvek mi se činilo da može bolje da koči, mada je to možda bilo zbog onog antičkog abs sistema koji ima, i pored toga malo je nepraktičan u smislu ustajanja jer se sedi dosta nisko, retko gde se može naći da se lakše ulazi na zadnje sedište nekog kupea nego na prednje a ovo je svakako takav auto.