fbpx
Menu & Search

1988. Chevrolet Camaro – 5.500€

1988. Chevrolet Camaro – 5.500€

Američki san je uvek za sobom povlačio i automobilsku kulturu kao deo životnog uspeha i uživanja u slobodi. Ono što je pedesetih bila praksa manje-više opisana kroz prethodnu rečenicu, vremenom je počelo da bledi. Slobode je sve manje ali su automobili uz periodično talasanje uspevali da zadrže prepoznatljivi američki šmek ganjan ogromnim motorima sa velikom potrošnjom, pogotovo kada se radi o tradicionalnim modelima čije generacije se smenjuju već decenijama. Jedan od takvih modela je upravo Chevroletov Camaro! Podsticaj da se na oglasnim stranama pozabavimo ovim modelom dao je isključivo heroj dana iz Nasleđa, Markov Camaro treće generacije. Ako ste slučajno preskočili sjajnu priču i odlične fotke, obavezno se vratite na prethodni link. Ukoliko ste to već učinili, sledeći redovi su samo jedan kratak nastavak.

Camaro i njegov pobratim iz General Motorsa, Pontiac Firebird, modeli su zasnovani na tada postojećim automobilima date kompanije, a nastali u želji da GM parira Fordu pri sjajnoj prodaji Mustanga. Planovi su se odvijali kako treba u praksi te se Camaro kroz generacije postojanja odomaćio i na svetskom tržištu do današnjeg dana, a mi svoje interesovanje zaustavljamo na periodu između 1982. i 1992. godine kada se pravio predmetni primerak treće generacije. Radi se o prvom Camaru u čijem stvaranju su upotrebljeni potpuno novi delovi pravljeni isključivo za njega. Novi dizajn, manja težina, suspenzije i kočnice, četvorobrzinski automatski i petobrzinski manuelni menjač, pa sve do palete motora od 2.5L Iron Duke I4 sa 90 konja,  do 5.0L V8 sa 145 i 165 konja. Godine su prolazile, snaga motora je rasla, varijante modela su se menjale, a Camaro je stigao i zvaničnog pace automobila za Indianapolis 500 trku sa automobilom koji je nosio, tada za širu publiku nedostupan motor od 5.7L, a nećemo zaboraviti da pomenemo ni Z28 čija snaga je dostizala i 245ks.

Jedini koji smo pronašli na regionalnim oglasnim stranama nalazi se u Trogiru i u veoma je dobrom stanju. Krasi ga originalna boja i tvrdnja da nikada nije udaran. Osim toga, prodavac navodi pređenih 90.000 km, 5.0 motor sa automatskim menjačem, ABS, servo, tempomat, putni računar, volan presvučen kožom i još mnogo prateće opreme. Sudeći po fotografijama, na prednjem braniku i pojedinim delovima karoserije, uočljive su fleke koje mogu da predstavljaju vremenom nastala oštećenja na farbi, ili se jednostavno radi o nekoj prljavštini. Bilo kako bilo, za one koji su zainteresovani za ovaj automobil iz 1988. godine, širi spisak opreme i kontakt telefon prodavca, nalaze se na sledećem linku.

Cena: 5.500€

Izvor: www.njuskalo.hr

0 Comments