fbpx
Menu & Search

3. American On Route 011 – Beograd 2019.

3. American On Route 011 – Beograd 2019.

U nedelju 15. septembra, u organizaciji Oldtajmer kluba Beograd, u Beogradu je održan treći po redu skup American On Route 011, zamišljen kao druženje ljubitelja američkih automobila i kulture.

Preko sedamdeset vozila zauzelo je kaskadne platoe Muzeja Jugoslavije, a uz cetvorotočkaše bilo je upriličeno izlaganje Indian motocikala. Prateći program događaja na binu je doveo bendove Pir, Moonshine Aligators i Hunting Souls pa je druženje uz zvuke rokabilija i rokenrola potrajalo do večernjih časova. Kako je skup zamišljen kao slavljenje Amerikane, za osveženje su se pobrinuli Pepsi i Oreo, neizostavni simboli kulture sa druge strane okeana.

Ono što je bitno napomenuti je to da American On Route 011 nije isključivo skup oldtajmera, mada je istorijskih automobila sa obiljem hroma ipak bilo najviše. U pitanju je bio događaj koji je okupio automobile severnoameričke proizvodnje iz svih epoha, od drvenih točkova i rednih osmocilindričnih motora, preko muscle automobila pa sve do modernih sportskih modela čije vreme tek treba da dođe. Automobili su bili tematski podeljeni prema periodu i izgledu, tako da se na jednom od platoa moglo videti kako je Detroit izgledao tokom dvadesetih i tridesetih godina, dok su vojni Jeepovi tradicionalno stajali na zemlji i travi, terenima za koje su i pravljeni. Ove godine bio je primetan veliki broj noviteta i premijera, što znači da su američki klasici sve popularniji izbor za uvoz iz inostranstva. Za kraj, ostaje zaključak da je American On Route 011 bio savršeno organizovan, te da je i ove godine bio skup sa najvećom prosečnom zapreminom motora.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments