fbpx
Menu & Search

4. skup oldtajmera – „Dani druženja“ – Starčevo 2016.

4. skup oldtajmera – „Dani druženja“ – Starčevo 2016.

Sada već tradicionalno četvrto okupljanje oldtajmera u okviru „Dana druženja“ u Starčevu, ujedno predstavlja i naš treći odlazak u ovu južnobanatsku varošicu iza Pančeva. Posle prve posete 2014. godine ostali smo očarani trudom porodice Ban da svoju sredinu aktiviraju kao automobilsku destinaciju sa turističkim potencijalom koji datira još iz doba neolita. Ovogodišnje druženje zakazano je za nedelju 7. avgust od 17 časova na istom lokalnom trgu ispred crkve, koji su, u nešto manjem broju nego prethodnih godina, ponovo ispunila starovremenska vozila na dva ili četiri točka, kao i zainteresovani meštani svih generacija.

U vožnji do Starčeva ovog puta smo uživali zajedno sa Goranom i njegovim Rekordom A kao jednim od stalnih posetilaca ove manifestacije, dok su nam se u mini koloni pridružili još jedan zemunski automobil, žuti Taunus TC2 i naš drugar Stefan sa Fordom Consul Corsair. Pored Gorana, Nikola i Mira iz susedne Omoljice još jednom su pokazali svoj Rekord B, a sa šabačke Bubijade pristigla su dva pančevačka T2 kombija koji su sa zajedno sa jednom Bubom i Type 181 zastupali stare VW vazdušare. Dva odlična Mercedesa W123 i jedna perfektna Minika fascinirali su ljubitelje značke sa trokrakom zvezdom, dok se među automobilima porodice Ban izdvojio njihov fenomenalni Fića. Jedan NSU, dva MZ-a i nekoliko starih BMW motora kompletirali su ukupnu cifru od oko tridesetak vozila.

Budući da mnogi oldtajmer klubovi iz većih gradova svoj godišnji skup organizuju zajedno sa vožnjom koja uključuje izložbe u manjim sredinama, konstatovali smo da oldtajmer dešavanja tokom godine pokrivaju skoro sve regione Srbije. Time samostalno organizovani skup u Starčevu posebno dobija na važnosti, što će prema rečima porodice Ban sledeće godine kulminirati najozbiljnijom organizacijom iza koje će se naći registrovano udruženje građana. Najavljen je i veći broj vozila, kao i najverovatnija poseta Arheološko-turističkom parku Neolitsko Starčevo, a nama ostaje da i preko sajta uputimo poziv svim vlasnicima oldtajmera koji do sada nisu bili na ovom skupu da prvi vikend avgusta uteftere u svoje analogne i digitalne kalendarske podsetnike.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments