fbpx
Menu & Search

6. BeoVespa 2016.

6. BeoVespa 2016.

Posle Niša, drugi od tri velika skupa pod okriljem Vespa Saveza Srbije bila je 6. po redu BeoVespa koja je od osmog do desetog juna u Beograd dovela Vespaše iz cele Srbije, ali i Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Bugarske i Makedonije. Već u ranim popodnevnim časovima, prve Vespe su pristigle ispred savamalskog bara Prohibicija, jednog od mesta okupljanja Beogradskih Vespaša, gde su ih dočekali predstavnici udruženja Vespasian, organizatora BeoVespe. Do zalaska sunca i početka žurke dobrodošlice, podnožje Brankovog mosta bilo je ispunjeno desetinama Vespi, od modela iz pedesetih i šezdesetih godina, pa sve do najnovijih zujalica iz Pontadere. Takođe, u Prohibiciji je održana izložba fotografija Vespi širom Evrope pod nazivom Vespassion II, čiji je autor vršački Vespaš Milan Zavišin. Pod pokroviteljstvom Hemofarm fondacije, BeoVespa je ove godine promovisala akciju Produži život, što je centralnom beogradskom Vespa skupu dalo humanitarni aspekt.

U subotu, Vespe su parkirane ispred zgrade Politike, dok su učesnici skupa imali priliku da vođeni predsednikom SSIV Daliborom Ružićem obiđu beogradski muzej automobila. Zatim, pod policijskom pratnjom, kolona od oko šezdeset Vespi zaputila se ka Adi Huji, gde je na kartodromu nastavljen celodnevni program. Do tada, broj Vespi je porastao na sedamdeset, a skupu su se pridružili i članovi Mini kluba Srbije, dodatno doprinoseći već veseloj atmosferi. Vespaši su svoju spretnost i vozačko umeće pokazivali i na dva i na četiri točka, u ispitu brzine i spretnosti na poligonu, ali i u kartinzima na stazi, gde takmičarski duh takođe nije izostao.

Nakon celodnevne zabave na Adi Huji i popodnevnog odmora, u klubu Vespiccolo Cetinjskoj ulici organizovana je još jedna, ovog puta oproštajna žurka, na koju su Vespaši došli kolektivno, u roju, u maniru kultnog filma Kvadrofenija. Tradicionalno, nedelja je bila rezervisana za odmor, opraštanje gostiju od Beograda i zaključenje još jednog odličnog skupa u organizaciji beogradskog udruženja Vespasian.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

1 Comment