fbpx
Menu & Search

6. Oldtajmer skup – Starčevo 2019.

6. Oldtajmer skup – Starčevo 2019.

Sa prošlogodišnjom pauzom, Oldtajmer skup u Starčevu juče je imao svoje šesto izdanje. Iako se radi o manjem skupu lokalnog karaktera koji okuplja entuzijaste i vlasnike starih automobila i motora južnog dela Banata, svake godine se rado vraćamo pre svega zbog ušuškane i skoro porodične atmosfere koja na njemu vlada. To i ne treba da čudi jer skup tradicionalno organizuje porodica Ban na Trgu Neolita koja na taj način želi ne samo da donese jednu manifestaciju svojoj opštini, već i da prodube prijateljstva sa svima koji na taj susret dolaze.

Petnaestak pristunih vozila možda ne zvuči kao velika cifra, ali kvaliteta u vidu stanja vozila i dobrog druženja među svim okupljenim vlasnicima vozila i prisutnim građanima svakako nije manjkalo. Restaurirani motocikl Honda CB 900 F2 Bol d’Or privukao je dosta pažnje te smo za neometanu fotografiju morali da se pomučimo. Dva T2 i jedan T3 kombi branili su boje Volkswagena zajedno sa jednom prelepom Spar Bubom, zelena Manta A i crni Taunus TC Coupe pokazali su šta je to Evropa nudila na polju sportskih kupea s početka sedamdesetih, boje Italije branili su Fića, Fiat 850 i Autobianchi A112, dok je sa druge strane sve to posmatrala jedna savršena Mercedes Minika.

Ovim putem apelujemo i na potencijalne sponzore da prepoznaju ovako male susrete koji donose puno svojoj sredini, a mi se nadamo da će porodica Ban nastaviti da organizuje ovo tradicionalno avgustovsko druženje.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments