fbpx
Menu & Search

#9 Balkanska Minijada – Zlatibor 2017.

#9 Balkanska Minijada – Zlatibor 2017.

Od 30. juna do 02. jula 2017. godine održana je deveta Balkanska Minijada, iako smatramo da geografska odrednica u nazivu ovog događaja koji svake godine prevazilazi očekivanja učesnika i posetilaca odavno prevazilazi okvire Balkana.

Učesnici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Slovačke, Grčke, Italije, Engleske i posetioci čak iz Australije, okupili su se prvog dana Minijade u Beogradu. Sutradan, kolona od preko 60 Minija, među kojima oko 40 klasičnih i blizu 20 savremenih, sa Petrol pumpe na Adi Ciganliji uputila se ka Zlatiboru, na kome su u Zlatiborskim konacima ministi i Miniji bili smešteni. Uprkos povremenim manifestacijama nestabilnog karaktera Minija, svi učesnici su stigli na odredište u sjajnoj atmosferi.

Tokom drugog dana, dugačkom kolonom obišli smo Ski centar Tornik i Avantura park gde su Ministi uživali u ekstremnim sportovima, potvrdivši još jednom jedinstveni senzibilitet vlasnika britanskog legendarnog vozila. Slobodno vreme pre večernjeg programa iskoristili smo za kreiranje neuobičajenog sadržaja koji će vam u narednim mesecima biti predstavljen.

Završne večeri dodeljene su mnogobrojne nagrade i zahvalnice svim Mini klubovima čija su vozila i članovi bili deo Minijade. Istakli bismo nagradu Branki Pavasović, vlasnici čuvenog šibenskog belog Minija i organizatorki Mini susreta Giro di Dalmatia. Zahvalni domaćinima, Mini klubu Srbije, na još jednom srdačnom gostoprimstvu, ponosni na nagradu koju je Autoslavia dobila za višegodišnju podršku susretu, inspirisani jednistvenim Minijima, ljudima i atmosferom, radujemo se jubilarnoj X Balkanskoj, Globalnoj Minijadi.

Autor teksta: Filip Žarković
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments