fbpx
Menu & Search

9. internacionalni skup VW klasičnih automobila – Tivat 2017.

9. internacionalni skup VW klasičnih automobila – Tivat 2017.

Drugog junskog vikenda u mirnom i sunčanom Tivtu održan je 9. po redu skup klasičnih Folksvagen vozila u organizaciji udruženja ljubitelja ovih vozila pod nazivom VW Classic Club Montenegro. Ove godine, po prvi put, učesnici su se smjestili u okviru kompleksa hotela Kamelija, koji se ušuškan u zelenilu, a zbog blizine kako magistrale tako i plaže, pokazao kao idealna lokacija. Iako su prvi gosti već stigli u četvrtak, kako bi malo duže uživali u čarima crnogorskog primorja, skup je zvanično otvoren u petak popodne, posle čega se do kasno u noć uživalo u druženju uz laganu muziku i roštilj. Subota, kao glavni dan je donijela još jednu novinu, a to je bila revijalna vožnja van Tivta.

Sa novopridošlim učesnicima kolona se nakon doručka uputila ka Lovćenu, a mnogi su po prvi put vozili čuvenim serpentinama koje povezuju ovu planinu sa morem. Par zaustavljanja usput na vidikovcima sa fantastičnim pogledom na Bokokotorski zaliv, penjanje uz preko 400 stepenica do Njegoševog mauzoleja i posjeta samom mauzoleju, ručak u restoranu sa tipičnim ambijentom od kamena i drveta u podnožju mauzoleja, te nastavak vožnje do Ivanovih korita i predah na čistom planinskom vazduhu, sve je to doprinijelo da gosti puni najboljih utisaka nastave ka centru Tivta, gdje je već tradicionalno upriličena izložba automobila. Bube, Bagiji, kombi T1, T2 i T3 različitih boja i stilova su plijenili pažnju prolaznika, a posebno banjalučka Buba oval iz 1953.godine, kao i podgorički i bijeljinski kombiji T1. Dok su mnogobrojni turisti i građani Tivta uživali razgledajući pažljivo pedesetak limenih ljubimaca, učesnici skupa su se nakon večere i dodjele nagrada predstavnicima klubova u kafiću City Hall veselili uz zvuke rok benda Mikrokozma.

Nedelja ujutro, vrijeme za pakovanje, pozdravljanje i polazak gostiju na često dalek put. Na radost organizatora, ove godine je bilo prisutno bar po dva vozila iz svih bivših jugoslovenskih republika, i ti srdačni, iskreni i prijateljski susreti ljudi sa nekad jedinstvenog prostora i njihovo druženje su ono što ovim skupovima daje dodatnu, ako ne i pravu draž i vrijednost. Nakon ispraćaja gostiju, naravno uz nadu za nastavkom lijepog druženja na nekoj od predstojećih ’Bubijada’ u regionu, preostali domaći učesnici skupa su organizovano pošli u Kotor na humanitarni Auto-Moto skup ’Srcem za Petra’ i time dali doprinos jednoj plemenitoj akciji.

Autor teksta: Nebojša Raspopović
Autor fotografija: Nebojša Raspopović

0 Comments