fbpx
Menu & Search

Auto e Moto d’Epoca Padova 2019.

Auto e Moto d’Epoca Padova 2019.

Prestonica italijanske automobilske strasti i ovog oktobra bila je Auto e Moto d’Epoca Padova! Jedan od najvećih evropskih sajmova klasičnih automobila ni tokom naše uzastopne pete posete nas nije razočarao, kako organizaciono, tako ni izborom automobila.

To ipak ne važi za takmičenje u visokim cenama koje se i ove godine nastavilo, pa tako jedan Fiat 850 Sport Coupe koji i da je bolje restauriran, ne bi mogao tako lako da opravda traženu cenu od preko 15.000 evra. Uzaludno naduvavanje cifara je najveći razlog zbog kog iz godine u godinu na pojedinim štandovima viđamo iste automobile koji i dalje nisu prodati.

No vratimo se sajmu. U petnaest hala i izložbenim prostorima na otvorenom i ove godine su se predstavili svi relevantni igrači. Od štandova aktuelnih automobilskih brendova koji su prezentovali deo svoje istorije, do dilera klasičnih vozila, restauratora, prodavaca delova za dvotočkaše i četvorotočkaše, automobilskih klubova, ali i prodavaca modela automobila u svim razmerama koji nisu zaostajali sa prikazanim sajamskim 1/1 primercima. Sve ovo propraćeno je prodajom prikladne automobilije i drugih vintage stvari bez kojih nostalgija ne bi bila kompletna.

Sasvim očekivano, najbrojniji klasici i ovaj put su bili oni zamišljeni i kreirani u zemlji domaćina. Najveći broj njih deo su nekadašnje serijske proizvodnje, ali naravno dah su oduzimali i retki karoseristički primerci, kao i nešto mlađi ultra klasici poput Ferrarija F40 i Lamborghini Countacha. Ove godine nismo primetili previše modela marke Lancia, ali je zato nekoliko Stratosa umanjilo tu nepravdu. Boje Nemačke branili su pretežno Mercedes-Benz i Porsche dok su američki, francuski, britanski i japanski puleni ostali u brojčanoj senci.

Bilo da ste potencijalni kupac nekog automobila, prodavac opreme i delova, zainteresovani za restauraciju ili jednostavno želite da oplemenite vaša automobilska čula i uživate u bojama Italije, Padova je definitivno najbolji izbor za sve iz našeg regiona. Zato bismo svakom preporučili da izdvoji makar jedan do dva dana i naredne godine poseti ovaj sajam koji će višestruko uzvratiti utiscima koje ćete poneti kući.

Autor teksta i fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments