fbpx
Menu & Search

Autoslavia na Blogomaniji 2013.

Autoslavia na Blogomaniji 2013.

Snegom pokriven Kopaonik i maglom opasan vazduh stvorili su gust beli štit za sve koji nisu bili dovoljno odlučni da se krajem proše radne nedelje pojave na ovogodišnjoj Blogomaniji. A odlučnih je bilo baš mnogo, preko osamdeset predavača i preko osamsto prijavljenih koji su višednevnom okupacijom najpoznatije planine u Srbiji promenili njenu namenu iz skijaškog centra u regionalni internet konglomerat. Đorđe i ja smo ovaj put imali jako dobar razlog da se pojavimo među onih 10% prisutnih, te smo se ubrzo, uz inicijalne dogovore sa organizatorom Ivanom Minićem, našli na spisku predavača.

Pošto smo tek u četvrtak odlučili da idemo kolima, prepodnevni sati prošlog petka bili su rezervisani za putovanje. Vožnja autoputem do izlaska pre Stalaća je protekla solidno brzo, ali i malo dosadno zbog jednoličnog krajolika i karakteristične monotonije. Doduše, delimično napadali sneg je bar stvorio lepe prizore, a moj Instagram je taložio fotke.

instagram01

Od izlaska sa autoputa, Đorđe je počeo sa ispoljavanjem simptoma zajedničke nam bolesti, što je meni zbog vožnje u tim trenucima nažalost bilo uskraćeno. Neprestano je promatrao okolinu i uporno tražio neki automobil zbog kojeg bih imao dobar razlog da pritisnem kočnicu. Molio sam ga samo da ako ipak vidi nešto, ne počne iznenada da viče ili pokuša sam da preuzme komande, jer bi u tom slučaju, naš nedolazak na Blogomaniju bio na kraju liste prioritetnih problema. I konačno, igra automobilskih žmurki dobija svoj epilog kada sam promašio skretanje za Brus kod Aleksandrovca. U idiličnom prizoru nečijeg dvorišta, zatekli smo oronuli Triumph Herald, koji sada već deluje kao da mu spasa nema.

instagram02

Nedugo zatim, posle tri i po sata vožnje, zauzeli smo parking mesto i uputili se ka recepciji Hotela Angella. Pošto smo se smestili, sledeći korak je bio preuzimanje akreditacija, te odmah zatim odlazak u salu gde se odvijao glavni program predavanja. U tim trenucima, zavšravala se prezentacija ženskog foruma, a sledeći koji je preuzeo binu na dvadesetak minuta bio je naš cimer iz Makedonije Darko Buldioski, sa kojim smo se neposredno posle toga i upoznali. Ostatak tog maglovitog i solidno hladnog dana proveli smo uglavnom na predavanjima i druženju sa sjajnim ljudima, a veče naravno na prvoj nam žurci.

Iako smo zbog malo sna izgledali i osećali se zombificirano, to nas nije sprečilo da ustanemo rano i subotu prepodne dočekamo spremni za naše i druga predavanja. Pre svega, od 10 časova smo bili gosti kod Mali Iv, ali i čuli zanimljivu priču o fotografiji od Nasmej se, ptičica. Zatim, sledilo je i naše predavanje, ali smo znali da tog dana nećemo propustiti još neke od sjajnih projekata, poput Muzeji Rade koji vodi Tina Kaplani i već pomenutog Lifestyle Serbia, ali ni predavanje Žarka Ptičeka i Zorana Ugrina. Jedino što smo propustili je prelep sunčan dan na snegom prekrivenom Kopu.

instagram03

Što se naše prezentacije tiče, nismo se dvoumili nijednog trenutka, tačno smo znali kako želimo da se predstavimo i šta je ono najvažnije. Koncept je napravljen kroz nekoliko dana, a uokviren je neophodnom Power point prezentacijom.

prezentacija

Svaki slajd je trebalo da objasni po jedan segment sajta, a kao podsetnik za sve, to je izgledalo ovako:

  • Nasleđe – Svake srede nova priča na relaciji stari automobil i njegov vlasnik.
  • Oglasi – Pretresanjem sajta regionalnih oglasa, imamo razlog da kroz zanimljivu priču svakodnevno pišemo o automobilima koji su vredni čuvanja, restauracije i kupovine.
  • Skupovi – Svaki skup oldtajmera na koji uspemo da dođemo, ispratićemo fotografijama i izveštajem.
  • Dopisnici – Ili umanjena verzija Nasleđa, preko koje omogućavamo onima koji nam nisu trenutno blizu da ispričaju priču o svom starom automobilu.
  • Društvene mreže – Facebook i Twitter vam je jasan, a ističemo #autoslavia hashtag s kojim uz pomoć naših posetilaca, želimo da tagujemo što više zanimljivih kola uočenih na ulicama zemalja nekadašnje Jugoslavije

Ono najlepše ali i najvažnije smo sačuvali za kraj prezentacije, a to je naš sjajni pilot video o Peđinom Fiatu 850 Spider, koji smo uradili u saradnji sa drugarima iz Downtown Films. Rešeni smo da tokom sledeće godine objavljujemo po jedan takav video mesečno, a da bismo potkrepili takve težnje, potreban nam je i nešto ozbiljniji budžet koji ćemo da potražimo u narednom periodu.

Prezentacija je protekla sjajno, reakcije na video su bile još bolje, a dobili smo priliku da kroz brojna pitanja koja su usledila i popričamo sa prisutnom publikom. Iako smo to shvatili od ranije, tada se još jednom potvrdilo, zainteresovali smo i ženski deo publike za automobile 🙂

Autor fotografija: Đorđe Đoković

Ostatak predavanja i još jednu žurku, proveli smo uz sjajne ljude, kako one od ranije poznate, tako i neke nove koje smo upoznali putem interesovanja za međusobne projekte. Blogomanija je ispunila sve ono što smo o njoj čuli, pa i činjenicu da ćete, iako dođete kolima, u putu provesti više vremena nego u snu i odmoru tokom celog boravka tamo.

0 Comments