fbpx
Menu & Search

Kockica za velike dečake

Kockica za velike dečake

Ako je crvena boja strasti, a kabriolet karoserija koja najviše asocira na slobodu, recept za savršen automobil prilično je jednostavan. U zavisnosti od preferencija, mali crveni kabriolet može se začiniti na različite načine. Zaljubljenici u italijansku kuhinju dizajna tako će birati Fiat 124 Spider ili Alfu Duetto, dok će mlađe generacije mahom poći put Japana i Mazde MX-5, klasika naše budućnosti. Engleska će podariti crvene Mikelotijeve Triumphe, a kada je u pitanju Nemačka, za dobru automobilsku poslasticu otići ćemo u Bavarsku, pred BMW E30.

Mića je na zadatu temu razmišljao isto kao i mi, te se od nedavno u njegovoj garaži nalazi jedan BMW E30 318i iz 1992. godine. Kako se zima bliži, svaki zrak sunca se mora iskoristiti, te smo zajedno sa njim izdvojili jedno prepodne za njegov klasik iz snova. „To je bio jedan od automobila koji su mi bili na listi, koje sam morao da imam do kraja života. Tu su Golf 1 i Golf 2 GTI i Peugeot 205 GTi, automobili moje mladosti. Neke sam ostvario, neke još nisam, ali BMW je skinut sa liste“ počeo je Mića podsetivši nas na automobile o kojima se maštalo na prelazu između dve dekade — osamdesetih i devedesetih.

Nekoliko godina pre Miće, automobil se našao u rukama zaljubljenika u klasične BMW-e koji ga je kompletno restaurirao. Crvenom BMW-u tako je vraćen stari sjaj, ali je on ubrzo promenio vlasnika. „Posle je automobil bio kod jednog dečka, a zatim kod mog druga koji nažalost više nije među nama. Od tog druga sam i uzeo auto.“ dao nam je Mića kratku istoriju koja za koren ima trenutak kada je jedan umorni E30 dobio novu mladost na dar.

U procesu restauracije, BMW je dobio i par izmena u cilju poboljšavanja estetike. Tako, poznavaoci modela E30 će odmah primetiti felnu sa rasponom rupa 5×120, što nije bila njegova karakteristika osim u M3 verziji. Šire felne i niži stav daju ovom BMW-u agresivniji izgled, ali Mića naglašava da je vožnja po beogradskim ulicama time dosta otežana. Kako ga ima tek jednu sezonu, Mića priznaje da nije stigao da ga vozi dugo, ali da je svaka vožnja posebno iskustvo. Iako motor od 1,8l uparen sa automatskim menjačem nije najtraženiji među entuzijastima koji od E30 traže brzinu i okretnost, dovoljan je za lagano krstarenje kroz tople, sunčane dane. Takođe, tu je i šarm malog kabrioleta, te svaku vožnju prate sitna krckanja i šuškanja koja su neizbežni deo svakog klasičnog automobila.

Ostvarivši još jednu veliku automobilsku želju, Mića je obogatio i svoju odabranu kolekciju još jednom legendom osamdesetih godina. Za razliku od drugih proizvođača, BMW nije imao nijedan kabriolet masovne proizvodnje sve do E30, te je ovaj automobil bitan deo istorije i identiteta bavarskog brenda. Kult BMW Kockice je sveprisutan još od kada je ona bila aktuelan automobil, a danas, kada ju je gotovo nemoguće pronaći zdravu i očuvanu, ovakav kabriolet je pravi dragulj svoje vrste.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments