fbpx
Menu & Search

Bube služe da se druže #4 – 2015.

Bube služe da se druže #4 – 2015.

Ono što ljubitelje Buba i drugih Volkswagenovih vazdušno hlađenih vozila izdvaja u odnosu na ostale zaljubljenike u oldtajmere jeste strast prema otvorenim prostorima i kampovanju. Zbog toga, u osvit subotnjeg jutra, Miloš i ja smo se zaputili u Šuplju stenu, izletište na obroncima Avale, u kome su noćili gosti udruženja Buba Beograd, domaćina četvrtog po redu skupa održanog pod sloganom „Bube služe da se druže“.

Na putu ka Avali, našli smo se sa Jovanom, ovog puta bez Fabija i Alfe i nedugo zatim, obreli smo se u šumarku popunjenom Bubama i VW Transporterima. Kako je vreme odmicalo, tako su se gostima pridruživale Bube iz Beograda, ali i drugih krajeva Srbije. Od fabričkih i blago modifikovanih automobila, preko hot i rat rod stilova, pa sve do jedne sa hidrauličnim vešanjem, Bube, Transporteri i po jedan Thing, Buggy i Karmann Ghia iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Rumunije i Makedonije uputili su se ka Novom Beogradu, na parking TC Ušće, gde im se pridružilo još beogradskih Volkswagena hlađenih vazduhom, što je ukupan zbir učesnika podiglo na preko pedeset. Među njima je bilo i starih poznanika, poput Nebojšine Bube i Markovog Karmanna-Ghie.

U svojoj dvadesetoj godini, najmlađi učesnik skupa stigao je iz Hrvatske u tek restauriranom neboplavom T2 Transporteru, dok je najstarija Buba nosila beogradske tablice. Gosti koji su prešli najviše kilometara došli su iz Poljske u kojoj organizuju Garbojama skup, najveće vazdušno hlađeno VW okupljanje u zemlji. Ovom prilikom, želimo da se zahvalimo organizatorima na novim poznanstvima i odličnoj atmosferi, kao i Jovani koja je svojim fotografijama doprinela da duh ovog sjajnog okupljanja što bolje prenesemo vama.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autori fotografija: Jovana Stojiljković i Miloš Nikodijević

0 Comments