fbpx
Menu & Search

„Dani druženja“ – Starčevo 2015.

„Dani druženja“ – Starčevo 2015.

Pre oko godinu dana, Miloš je imao priliku da poseti jedan skup koji je na prvi pogled delovao skromno, ali je itekako iznenadio izborom automobila i odličnom organizacijom. Bio je to drugi po redu skup oldtajmera održan u sklopu Dana druženja u Starčevu. Uspeh dve generacije porodice Ban i Doma kulture ponovljen je i ove godine — na glavnom trgu ove varošice nadomak Pančeva u subotu 8. avgusta okupili su se gosti i meštani sa i bez svojih automobila. Višednevni program te kulturne manifestacije sa višegodišnjom tradicijom time je upotpunjen još jednom, sa istim uspehom kao i prethodnog leta.

Kao i na prošlom skupu, Rekord iz Omoljice je ponovo bio tu, a pridružio mu se Goranov i Slađin iz Zemuna. Dva Rekorda su bila praćena drugim Opelima dok su VW Transporteri i Bube takođe činili veliki deo okupljenih oldtajmera. Skup nije mogao proći bez Zastave, te je domaćin izložio svog Fiću, jednog od tri na skupu. Boje Fiata branio je jedan 850, a Francusku, Švedsku i Englesku su predstavljali Peugeot 404, Volvo serije 140 i Austin 1300.

Iako nisu organizovani ni u jedan zvanični klub, ljubitelji i vlasnici oldtajmera iz Starčeva su odlično uigrani i ponovo su obeležili početak avgusta malim, ali besprekorno organizovanim skupom. Sa tim u vidu, verujemo da će skup napredovati iz godine u godinu, a da ćemo se u Starčevo vratiti i ranije, u posetu porodici Ban i njihovoj kolekciji automobila.

Autor teksta: Đorđe Sugaris
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments