fbpx
Menu & Search

IX GSijada 2014

IX GSijada 2014

„Vi Sitroenaši stvarno niste normalni, ne možete da volite sve modele Sitroena, nego samo jedan, eventualno dva!“

Ovo je poprilično slobodna interpretacija reakcije koju je Đorđe imao kada sam ga pre koju nedelju obavestio da će se uskoro održati (jubilarna) deveta GSijada. GSijada je, sada već tradicionalni, susret vlasnika i ljubitelja Citroënovog modela GS u organizaciji Citroën Foruma Srbije. O GS-u kao modelu je Filip već sjajno pisao, tako da ću se zadržati samo na skupu na koji on na žalost nije mogao da dođe. Prva GSijada je održana 28. oktobra 2006. godine, i od tada se održava manje-više svake godine. Učesnici su većinom članovi Foruma, ali se (na našu radost) dešavalo da se pojavi i nemali broj GS-ova „sa ulice“. Nažalost, godine, što GS-ova što vlasnika, učinile su da broj učesnika varira. Rekord je postavljen na trećoj GSijadi 2007. godine: 26 primeraka!

Po broju učesnika, ovo izdanje GSijade se može okarakterisati kao skromno (6 GS-ova), ali su dobro raspoloženje i nepresušni entuzijazam učesnika nadomestili brojčani deficit. Ovogodišnji susret je obeležila promocija žutog GS-a čiji je dolazak stavio tačku na njegovu petogodišnju restauraciju, u potpunosti izvedenu rukama nekolicine veoma raspoloženih forumaša i prijatelja (u koje se sa ponosom ubrajam). Dolazak pomenutog GS-a je takođe stavio tačku na naše strepnje da će jedina boja na susretu biti čuvena Beige C703, nijansi koje su varirale od garažiran u vakuumu do stajao napolju u Blokovima.

Do sledeće godine i velikog jubileja GS-ijade, ostavljam vas da uživate u fotografijama za koje se nadam da mogu, makar malo, da dočaraju raspoloženje i vedrinu koju izaziva ovaj nadasve poseban automobil.

Autor teksta: Stefan Miladinović
Autor fotografija: Stefan Miladinović

0 Comments