fbpx
Menu & Search

Izložba i skup Vespa kluba Naissus

Izložba i skup Vespa kluba Naissus

Povodom sedamdesetog rođendana legendarne Vespe, koja je ugledala svetlost dana 1946. godine u Pontaderi, niški Vespa Club Naissus upriličio je uz godišnji skup priredio i prateću izložbu ovih dvotočkaša. U trajanju od 12. do 26. juna, u galeriji Sinagoga izloženo je dvanaest Vespi i jedan Ape, lako dostavno vozilo i jedan od simbola radničke Italije posle Drugog svetskog rata.

Na izložbi su se našli najzapaženiji modeli klasičnih Vespi iz svih perioda, između ostalog: Barchetta iz 1949. godine, 150 GS, Faro Basso, 180 Super Sport, P 200 i PX 200E. Sve Vespe se nalaze u vlasništvu članova Vespa Club Naissus, a otvaranje izložbe je posetio veliki broj Nišlija, gde su se oni stariji podsećali gradskih legendi i prvih vozača osa iz Pontadere.

Trodnevni skup Vespi u Nišu počeo je 24. i završio se 26. juna, a uključivao je revijalnu vožnju Nišom, organizovanu posetu izložbe, vožnju do Niške banje i dodelu nagrada u večernjim satima u galeriji Sinagoga. Tradicionalno večernje druženje organizovano je u Vespa Baru, odakle su posetioci skupa u nedelju ujutru posle doručka napustili Niš, sabirajući utiske u povratku na dva mala točka.

Zahvaljujemo Dejanu Andrejeviću i Vespa Clubu Naissus na ustupljenom materijalu!
Fotografi: Saša Đordjević, Dušan Ivanović, Dimitrije Mita Nikolić, Đordje Veljović

http://vespaclubnaissus.com/

0 Comments