Kada avangarda postane tradicija

citroen-gs-filip-cover

Dozvolite mi potpuno odsustvo objektivnosti u redovima koji slede. Drugo nije ni moguće nakon samo osam meseci provedenih najčešće upravo u oranžnom CIMOS-ovom Citroenu GS, proizvedenom 1979. godine.

Prvi bliski susret s hidraulikom i plovidbu na bombama doživeo sam još u osnovnoj školi, kada je drugara i mene njegov otac vozio u sivom BX-u, nasledniku GS-a. Već tada sam primetio neobičan odnos hidrauličara i njegovog vlasnika, što je eufemizam za povezanost koju ću, ispostaviće se, u budućnosti i sam doživeti. Kasnije je hidropneumatski virus zahvatio ceo kvart, te sam tako imao čast i da se nekoliko meseci, kao desetogodišnjak, vozim u ćaletovom plavom GS-u. Koliko se kratko zadržao kod nas, toliko me je zaintrigirao u želji da mu se vratim.

citroen-gs-filip-01

U martu 2013. godine, konačno sam pronašao GS-a po meri. Nakon započete (pa ostavljene za neka bolja vremena) restauracije Škode 110R, u Odžacima me je čekala solidno očuvana Ajkula za siromašne. U skladu sa savremenom praksom, prvo smo se upoznali preko interneta, te smo razmenili par fotografija, a nakon toga je pristala da živi sa mnom.

citroen-gs-filip-02

Šalu na stranu, osim pristojnog curenja ulja, ni sa kakvim ozbiljnijim problemom se nisam suočio. Naravno, potrošni materijali su konačno dotrajali, te ih u hodu i menjam. Na sreću, još uvek ima dovoljno delova, naročito zahvaljujući pojedinim mehaničarima  i članovima citroenforumsrbije.comMeđutim, iako je GS bio jako popularan, posebno zbog činjenice što se sklapao u CIMOS-u, jako je malo očuvanih modela preostalo u regionu, kako zbog izostanka kulture redovnog održavanja automobila, tako i zbog prokletstva klase kojoj pripada i klase kojoj je bio namenjen.

citroen-gs-filip-03

Vazdušno hlađeni bokser motor koji skoro svakodnevno pokrećem zapremine je 1300 kubika i isporučuje 65 konja na prednje točkove, uz pomoć naknadno (ali neposredno nakon izlaska iz fabrike), ugrađenog menjača sa pet brzina. Tamo gde se Spačeku, Dijani, Renou 4, DKW-u i ostalima nalazi menjač, GS-u stoji poluga ručne kočnice, a prostor za muzički uređaj na konvencionalnom mestu za ručnu. Takođe, ukoliko biste da podesite temperaturu i smer ventilacije u kabini, smatrajte da će taj proces potrajati, imajući u vidu da sedam prekidača i poluga reguliše dve jedinice dovoda vazduha. Pomenute legendarne karakteristike u senci su one najznačajnije i najinovativnije – hidropneumatskog vešanja. Tokom Drugog svetskog rata, Pol Maže, Citroënov mehaničar, tajno je razvio ovu vrstu ogibljenja. Gotovo idealnu udobnost, plivanje po asfaltu, samoštelujuću visinu vešanja i pritiska kočnica u skladu sa opterećenjem automobila, kao i mogućnost vožnje na tri točka možete doživeti u Citroënovim limuzinama još od 1954. Na žalost, vlasti SAD ocenile su hidrauliku nebezbednom, te je tako veliko tržište zvanično ostalo nedostižno. Prvi koji je u ime Citroëna ponudio ovo zadovoljstvo širim masama jeste upravo GS. Znatno jeftiniji od prethodnika, a dovoljno prostran i udoban, popunio je prostor u klasi između Spačeka i DS-a (Ajkule/Žabe). Citroen je učinio nemoguće — avangarda je prerasla u tradiciju.

citroen-gs-filip-04

Poglede, komentare i priče bivših vlasnika, a sada prolaznika, GS i ja smo doživeli u Priboju, Čačku, Jagodini, Kragujevcu, Novom Sadu i na Kopaoniku, a od proleća planiramo i put u zemlje regiona. Hvala im svima, a naročito Beograđanima, jer svaku vožnju čine jednistvenom, a svaki semafor, točenje goriva i parkiranje prilikom za nova poznanstva, razmenu iskustava i sećanja.

Autor teksta: Filip Žarković
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

 

5 Komentara

  • […] Kada avangarda postane tradicija […]

  • Reply December 3, 2014

    Lav mašina | Autoslavia

    […] nastavnim planom. U međuvremenu, Zvezdarsku šumu su postepeno osvajala francuska vozila. Dva stara Citroëna su nas pronašla lako i druženje po varljivom novembarskom suncu se time pretvorilo u mali skup […]

  • […] skupa Fića ispred Muzeja istorije Jugoslavije. Dok je njegovom Amiju tada društvo pravio Filipov GS, mlađi saborac iz Cimosove fabrike, mi smo ukratko razmenili po koju reč i zakazali novi susret […]

  • […] avangarda postane tradicija” glasio je naslov priče o Filipovom Citroënu GS i slobodno se može reći da on ukratko opisuje taj kultni automobil. Kada se predstavio tržištu […]

  • […] po parkingu) u lavirintu dorćolskog blok naselja našli smo se sa Milanom, Stefanom i Filipom. Žuti i narandžasti GS razbijali su sivilo dana u kratkoj koloni koja se zaputila do […]

Odgovorite