fbpx
Menu & Search

Međunarodni oldtajmer skup Nikšić – 2017.

Međunarodni oldtajmer skup Nikšić – 2017.

U Nikšiću je 10. septembra održana po 12. put Međunarodna izložba oldtajmera. Ovu već tradicionalnu i nezaobilaznu manifestaciju u automobilskom svijetu Crne Gore organizovali su članovi kluba “Oldtajmer Montenegro“ u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom, a po prvi put ove godine izložba je uvrštena u Septembarske dane kulture u Nikšiću i tako postala dio kulturno-sportskih dešavanja u ovom gradu.

Nakon jutarnjeg okupljana na glavnom gradskom skveru i doručka za sve učesnike, kolona se uputila u tridesetak kilometara udaljeno Etno selo Montenegro u Donjoj Brezni, gdje se moglo uživati u tradicionalnoj crnogorskoj kuhinji i arhitekturi, ali i čarima netaknute prirode. Potom je uslijedio povratak do glavne gradske ulice u Niksiću, gdje su brojni posjetioci na par sati mogli da razgledaju i da se dive mnogim različitim autima koja su obilježila neka protekla, ljepša vremena. Večera i dodjela pehara i zahvalnica su upriličeni u motelu Trebjesa, jednom od najljepših obilježja Nikšića.

Ova izložba je okupila sedamdesetak auta iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije, ali i jedan zaista vrijedan motor, BMW R25 iz 1953.godine, dok je za najstariji automobil proglašena BMW Isetta iz 1956.godine.

Puni pozitivnih utisaka zbog odličnog druženja učesnici su sa prvim sumrakom krenuli kućama, a ovaj skup je još jedna potvrda da kad se ovakve stvari rade s ljubavlju i bez interesa, one nikako ne mogu da omanu, naprotiv, iz godine u godinu bivaju sve bolje.

Autor teksta i fotografija: Nebojša Raspopović

0 Comments