fbpx
Menu & Search

Mini klub Srbije – Otvaranje sezone 2021. – Kladovo

Mini klub Srbije – Otvaranje sezone 2021. – Kladovo

Sezona organizovanih vožnji i okupljanja klasičnih vozila tradicionalno počinje u aprilu. Bez obzira što ni ove godine sezone neće biti u obliku i obimu kao što smo na to navikli, Mini klub Srbije se još jednom postarao da njihovi ljubimci protegnu noge posle zimskog sna. Kada biste poput nas znali koliko je truda i rada uloženo tokom prethodne zime u sitne i veće popravke, znali biste koliko željno su svi ovaj put isčekivali.

Destinacija je ovoga puta bila istočna Srbija i poslednje gradsko naselje na predivnoj dunavskoj magistrali – Kladovo. Balkanska Minijada je prošle godine planirana za upravo to pomenuto gradsko naselje na obali Dunava, ali su svima poznate okolnosti to promenile. Zato je sada dvadesetak vozila članova ovog kluba i njihovih porodica i prijatelja odlučilo da ranije zakazano putovanje ostvari u nešto drugačijem obliku.

Polazak je zakazan za 9 ujutru sa MOL pumpe na Konjarniku koji je učesnicima obezbedio gorivo i doručak. Kombinovana vožnja autoputem i magistralom do Velikog Gradišta nije preterano zanimljiva, ali je najbolji deo rute usledio onog trenutka kada smo Dunav ugledali sa naše leve strane. Fantastični predeli, odlične krivine i nešto lošiji put većinom su prijali ovim britanskim klasicima, ali je bilo i nekoliko kvarova koji ipak nisu omeli odlično druženje i sjajnu atmosferu.

Tome je umnogome pomoglo i lepo sunčano vreme koje nas je pratilo tokom čitavog vikenda pa je tako i naš boravak u Kladovu i van automobila prošao upijajući preko potreban vitamin D. Povratak kući Dunavskom magistralom vodio nas je preko Srebrnog jezera gde smo imali organizovan ručak i nešto dužu pauzu. Uspešan povratak proveli smo predveče u garaži Mini kluba evocirajući nove uspomene koje zauvek ostaju nakon svakog putovanja.

Autor teksta i gornjih fotografija: Miloš Nikodijević
Autor donjih fotografija: Nikola Stojanović

0 Comments