fbpx
Menu & Search

Moped Endurance Cup – Memorijal Draženko Tintor – Trka #3

Moped Endurance Cup – Memorijal Draženko Tintor – Trka #3

Kao što je i najavljeno, treća trka Moped Endurance Kupa održana je noćas na kartodromu Ada Huja. U odnosu na početak ovog takmičenja, kup sada nosi naziv „Memorijal Draženko Tintor“ po šampionu Srbije u motociklizmu koji je tragično nastradao tokom trke na stazi Zalužani kraj Banja Luke 6. avgusta tekuće godine.

Interesovanje brojne publike kulminiralo je početkom trke, par minuta nakon 23h, posebno zato što se ovaj put četiri sata vozilo u kontra krugu kartodroma Ada Huja. Oni koji su ostvarili najbolja vremena u kvalifikacijama i uspešno startovali sa prvih pozicija, već u sledećem krugu su demonstrirali da se na motorima ozbiljno poradilo i da aktuelne brzine koje postižu jasno govore da je kompetitivnost narasla. Naravno, pravila dozvoljavaju minimalne izmene na fabričkim mopedima, ali su se jasno istakli oni kojima je stalo da ovako dobro zamišljen trkački događaj krunišu i mestom na podijumu.

Moramo da priznamo da nas je umor savladao i da nismo izdržali do kraja trke, pa samim tim nismo saznali ni njen epilog i pobednike, opet ne možemo ni da pobegnemo od utiska da je dolazak na Moped Endurance trke zagarantovana zabava, kako za učesnike, tako i za publiku. Ukoliko želite da saznate poredak vozača na sinoćnoj trci kao i generalni plasman, svratite tokom dana na zvanični sajt kupa mec.rs.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autor fotografija: Miloš Nikodijević

0 Comments