fbpx
Menu & Search

Najava 24 sata Elegancije, 1-3. septembar – Beograd 2017.

Najava 24 sata Elegancije, 1-3. septembar – Beograd 2017.

Beograd će imati priliku da po 7. put bude domaćin prestižne manifestacije „24 sata Elegancije – Concours d’Elegance & Salon of Excellence” u partnerstvu sa CHIVAS-om. Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 1. do 3. septembra, u partnerstvu sa Belgrade Waterfront, Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 1. septembra, pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava, Prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, svečanim otvaranjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE, uz podršku G.H. MUMM šampanjca, gde će se predstaviti majstori vrhunskih, rukom rađenih odela čuvene kuće elegancije CAMPS DE LUCA iz Pariza, majstori ekskluzivne obuće AUBERCY iz Pariza sa preko 80 godina tradicije, famozni proizvođač skupocenih tkanina DORMEUIL, uz učešće vrhunskih majstora rukom rađenih odevnih predmeta od kože, sartoria MELINA iz Napulja. U prisustvu CHIVAS internacionalnog brend ambasadora, KEN LINDSAY-a, biće održana ekskluzivna VIP degustacija CHIVAS REGAL Extra viskija u kraljevskoj biblioteci.

Gosti će imati priliku da vide selekciju najprestižnijih modela Rolls-Royce automobila iz famozne Kolekcije ION TIRIAC; cenjeni kolekcionari Ferrarija, Nikola Livon i Franko Lombardi će predstaviti svoje spektakularne primerke, a boje našeg regiona braniće cenjeni kolekcionar iz Slovenije, Sašo Hrovat sa svojim vrhunskim BUICK-om i Rolls Royce Corniche, kabrioletom vatreno crvene boje.

Specijalni segment ovogodišnjeg 7. izdanja 24 sata Elegancije je predstavljanje vrhunskih majstora ručne izrade iz Beograda. Upoznaćete brendove koji ravnopravno mogu da konkurišu svetskim među kojima su i HOH satovi dizajnera Jovana Jelića, IGOR SUHENKO cipele po meri, MARUŠKA rukom slikani aksesoari i fantastičan projekat srpskog super automobila AQOS, dizajnera Saše Milovančevića.

Tokom večeri, na CHIVAS koktelu, posetioci će videti i selekciju svetskih brendova za dame: nakit BERG, aksesoare ARISTOPOP, cipele FABI i visoku modu FRANCESCA CAPPELLETTI.
Ekskluzivno, gosti otvaranja će uživati u nastupu prvaka baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, a kao prigodan završetak večeri, uz konjak kuće Martell, biće priređena i dobrotvorna aukcija vrhunskih umetničkih dela u saradnji sa NEŠOVIĆ FINE ARTS, čiji prihod je namenjen humanitarnoj fondaciji Princeze Katarine.
Subota 2. septembar je u znaku „Beograd Classic Car Show-a 2017” pod pokroviteljstvom Beograda na Vodi, na kojem predstavljamo zvezde među automobilima u vlasništvu najpoznatijih svetskih i domaćih kolekcionara.

Od 12 sati, Beograd na Vodi će po prvi put biti domaćin prestižnog automobilskog događaja „Konkurs Elegancije – Concours d’Elegance 2017“, izložbi najlepših modela klasičnih automobila, odabranih specijalno za ovu priliku, a koji je besplatan i otvoren za publiku. Ove prelepe automobile ocenjivaće stručni žiri, kojim će predsedavati poznati kolekcionar Anthony Hertzberger iz Amsterdama, birajući najbolje u različitim kategorijama, što će kulminirati svečanom dodelom nagrada i proglašenjem „CHIVAS Best of Show 2017“ u popodnevnim satima. U konkurenciji su sledeći vrhunski kolekcionari sa svojim retkim, klasičnim automobilima:

 • Jedan od najcenjenijih kolekcionara Evrope, Ion Tiriac, famozni teniski menadžer i poslovni čovek, otkriva još jednu svoju pasiju, a to su klasični automobili, i predstavlja zvezdu svog muzeja Tiriac Collection na 24 sata Elegancije u vidu Rolls Royce Phantom II iz 1937. godine.
 • Iz Monte Carla nam stiže delegacija kluba Rolls Royce Azure i predsednik kluba Juan Tamenne sa svojim lepotanima od metala.
 • Franco Lombardi sa Ferrari Dino, trkačkim biserom, podsetiće na 70 godina marke, kao i kolekcionar Nikola Livon sa spektakularnim Ferrari 275 GTB/2.
 • Spektakularni istorijski modeli Rolls Royce Corniche cabriolet vlasništvo Saše Hrovata iz Slovenije.
 • Pobednik Concorso d’Eleganza Alla corte dei Medici iz Firencei, Gianni Morandi dovodi svog prekrasnog cabrio Fiata.

Na prelepom platou iza zdanja Beograda na Vodi u 12.30 časova biće otvorena i izložba dizajna prvog srpskog superautomobila AQOS, koji je dizajnirao naš proslavljeni automobilski dizajner Saša Milovančević.

Program drugog dana 24 sata Elegancije 2017, u subotu 2. septembra 2017. godine:

 • 10:00-11:00, okupljanje vozila ispred Beograda na vodi (plato iza zgrade Geozavoda, ulaz iz Hercegovačke ulice)
 • 11:00, otvaranje izložbe dizajna automobila – predstavljamo AQOS srpski brend automobila, dizajner Saša Milovančević
 • 12:00, Chivas Concours d’Elegance Belgrade 2017, otvaranje izložbe klasičnih automobila
 • 12:30, Izložba Ferrari modela povodom 70 godina ove kompanije
 • 15:00-17:00, Rad žirija
 • 17:30, Izbor najlepše dame sa šeširom u partnerstvu Amitie Sans Frontières iz Monte Karla i Tokija
 • 18:00, Proglašenje pobednika BEST OF SHOW u okviru Chivas Concours d’Elegance Belgrade 2017.

Drugi deo subote, 2. septembra od 15 časova, u prelepom ambijentu BELGRADE WATERFRONT, predstavljaju se najprestižniji svetski brendovi, okupljeni i ove godine na „Salonu Izuzetnosti – Salon of Excellence“ u partnerstvu sa časopisom Diplomacy & Commerce, uz veliku podršku ABSOLUT votke i LUXLIFE.rs . Predstaviće se prestižne maisons:

 • CAMPS de LUCA – vrhunska odela, rukom šivena po meri – sinonimi muške elegancije iz Pariza, koje će pred-staviti naslednik kompanije Charles de Luca.
 • AUBERCY – najfinije cipele po meri – koje će predstaviti Xavier Aubercy iz Pariza, čovek koji svojim cipelama oblači neke od najmoćnijih ljudi na svetu.
 • CHIVAS – najcenjeniji viski na svetu – predstaviće svoj najnoviji blend CHIVAS REGAL Extra uz prezentaciju internacionalnog brend ambasadora Ken Lindsay-a
 • Sartoria MELINA i njena vlasnica Iolanda Caruso, jedinstveni proizvođač ručno rađenih odevnih predmeta od kože iz Napulja će objasniti da li samo ženske ruke mogu raditi sa skupocenim kožama aligatora, pitona ili noja.
 • DORMEUIL – predstaviće nam najnovije skupocene tkanine po kojima je ovaj proizvođač poznat širom sveta.

Specijalni gost biće dizajner automobila Saša Milovančević, sa svojim spektakularnim super-automobilom AQOS, koji će predstaviti celokupnu gamu ove nove srpske, a svetske, automobilske marke.
Novi segment je i predstavljanje knjiga na Salonu Izuzetnosti tako da ćemo ove godine prezentovati delo Viaggio con Leonardo – Putovanje sa Leonardom, autorke Katia Ferri, koja istražuje vezu svoje porodice sa genijalnim umetnikom i naučnikom Leonardo da Vinci.

Posebno nam je značajno i predstavljanje Beogradskih Majstora Izuzetnosti – Belgrade Masters of Excellence, malih proizvođača luksuznih, ručno rađenih predmeta koji svojim kvalitetom i dizajnom mogu da konkurišu svetskim markama. Selekciju čine sledeći brendovi: HOH, satovi po narudžbini dizajnera Jovana Jelića, IGOR SUHENKO cipele po meri, na svetskom nivou po pitanju izrade, kao i MARUŠKA, selekcija aksesoara za dame i gospodu, rukom rađenih na svili u našoj zemlji.

U 17.30 časova, ispred Beograda na Vodi će prošetati dame sa najlepšim šeširima u izboru za Najlepši šešir koji se organizuje sa delegacijom humanitarnog udruženja Amitie sans Frontiere iz Tokija i Monte Karla, i to kao uvod za „CHIVAS Best of Show 2017“, dodelu najprestižnijih nagrada kolekcionarima oldtajmera, u okviru „Belgrade Concours d’Elegance 2017“. Dođite da se uverite da li je pobedio najlepši automobil ovogodišnjeg konkursa!

Kao gran finale, „24 hours of Elegance Chivas party” u partnerstvu sa magazinom Gloria biće kulminacija večeri i sjajan završetak manifestacije koja, sada već tradicionalno, spaja različite sfere luksuza, elegancije, dizajna i umetnosti u jedan nezaboravan doživljaj.

Ulaz je besplatan i slobodan za sve posetioce BELGRADE CLASSIC CAR SHOW-a i CHIVAS Concours d’Elegance 2017 – izložbe klasik automobila ispred BEOGRADA NA VODI.

Dobro došli na “24 sata Elegancije by CHIVAS”, događaj koji i ove godine stavlja Beograd na zasluženo mesto svetskih metropola koje cene vrednosti automobilske kulture, izuzetnost ručno rađenih proizvoda i majstore savremene umetnosti, već sedmi put za redom od 2011.

Dodatne informacije na www.24sataelegancije.com

0 Comments