fbpx
Menu & Search

Najava – Auto e Moto d’Epoca Padova 2016.

Najava – Auto e Moto d’Epoca Padova 2016.

Ove godine imamo zadovoljstvo da vas kao media partneri Auto e Moto d’Epoca Padova pozovemo da od 20. do 23. oktobra uživo pogledate najbolje klasične automobile i motocikle iz cele Evrope koji će biti izloženi u Padovi. Od preko četiri hiljade različitih modela kod stotina dilera, naći će se i pravi rariteti i unikati kao što su Ferrari 308 CARMA FF Group 5, Ferrari 250 i Maserati 350S. Na sajmu će biti i preko 400 motora, kao i kupea i limuzina iz predratnih, ali i skorih, youngtimer perioda.

Auto e Moto d’Epoca je najveća berza klasičnih automobila u Evropi i ona raste iz godine u godinu, kako brojem izlagača, tako i u prostoru koji ih smešta. Ovogodišnji sajam je 33. po redu i izbor vintage predmeta nije ograničen samo na automobile – uz njih možete pronaći i dizajnersku garderobu iz šezdesetih godina, stari nakit i razne druge zanimljive predmete.

Ceo jedan prostor biće posvećen Pananti Gallery Auction Houseu, koja će uz pomenuti Ferrari 308 CARMA prodavati i dva gotovo nova automobila, Porsche 356 I Austin Frog Eye Sprite, kao i mnogo drugih zanimljivih primeraka.

Cela četiri sajamska paviljona rezervisana su za direktne pregovore dilera i kupaca, a 2015. godine zabeležen je rekordan broj prodatih Ferrarija, među kojima se našla i Daytona 356GTB/4 iz 1973. godine. Uz Ferrarije, na sajmu se našao zadivljujući izbor najpopularnijih automobila svih vremena, kao što su Mercedes-Benz W198 Gullwing, Citroën DS19, Alfa Romeo Giulietta SS, Bentley R Serije, BMW Isetta, Jaguar E i D-Type.

“Naš sajam je posvećen pre svega užitku onih koji vole automobile i emocijama koje ti automobili stvaraju kod ljubitelja” objašnjava organizator Mario Karlo Bakaljini “U Padovi, svako može da nađe automobil svojih snova, ali i da se vrati sa sajma u njemu.”

Ne iznenađuje da desetine klubova i saveza takođe izlažu svoje automobile, svaki sa svojom pričom i mitom o kom pripovedaju. Ove godine, na sajmu će se naći Fiat 500 A, B I C klub Topolino, predratni modeli Veteran Car Club of Padua, trkački automobili iz Circolo veneto Auto e Moto Storiche, najvredniji automobili iz Touring Superleggera registra i čak šest Lancia klubova koji zajedno proslavljaju 110. godišnjicu brenda.

Auto e Moto d’Epoca je sajam automobila posvećen lepoti prošlosti. Samim tim, može delovati čudno da se na njemu nađu novi automobili, ali i to je istina. Preko šesnaest brendova u Padovu uz svoje najpoznatije istorijske dovozi i najnovije automobile. Maserati će predstaviti svoj novi SUV Levante, a pridružiće im se i Porsche, Lamborghini, Jaguar, Land Rover, Mercedes, Volvo, PSA grupa, Infiniti, Abarth, Alfa Romeo, Smart, Tesla i Volkswagen. To je još jedan način na koji se Auto e Moto d’Epoca izdvaja u odnosu na ostale sajmove: ova velika izložba prilazi prošlosti i sadašnjosti automobila kao jednoj velikoj celini, dokazujući da je se šarm jednog brenda stvara u bogatoj istoriji, a nastavlja da živi u njegovoj budućnosti.

Ako vas zanima kako smo se proveli prethodne godine, pogledajte našu reportažu!

Izvor: Auto e Moto d’Epoca Padova

0 Comments