fbpx
Menu & Search

Oldtajmer klub Niš – Nisville oldtimer Meeting 2021.

Oldtajmer klub Niš – Nisville oldtimer Meeting 2021.

Okupljanjem istomišljenika i vlasnika oldtajmera iz Niša i okoline, sa ciljem druženja, saradnje, podrške i afirmacije lokalne scene, Oldtajmer klub Niš nastao je 2019. godine. Uz dobru organizaciju i kvaltetnu selekciju vozila, ovogodišnji Nisville Oldtimer Meeting je već treći veliki susret u organizaciji ovog udruženja. Klub je aktivan i na putovanjima tokom sezone, kao i u klupskoj garaži gde se dvadesetak članova redovno okuplja uz tendenciju širenja prema kvalitetnim članovima u Nišu i okolini.

Ovogodišnji Nisville Oldtimer Meeting počeo je 14.08. u prepodnevnim časovima gde su za potrebe ovog događaja, ulice Niške tvrđave dobile čak i semafore na ulazu. Skup je bio međunarodnog karaktera jer su pored domaćih vozila, tu bili i gosti iz Makedonije, Crne Gore, kao i vremešna posada iz Bugarske. Do popodneva se okupilo 60 vozila i 20 motocikala, a tome treba dodati i autiće na pedale koji su najmlađe goste uključile u trku njima prilagođenih oldtajmera, nagradivši ih na kraju medaljama i balonima.

Veče je bilo rezervisano za posetu Nisville festivalu, kao i dodeli plaketa zaslužnim pojedincima i organizacijama. Milan Jovanović dobio je nagradu za kolekciju motocikala, dok je bez konkurencije za najbolji auto odabran MG MGB iz 1967. godine vlasnika Đorđa Mihailovića iz Beograda. Važno je napomenuti da je žiri uslišio želju domaćina da u izbor ne uvrsti niška vozila iako je među njima bilo veoma ozbiljnih primeraka čemu u prilog govore fotografije. Tako su Oldtajmer klub Niš i Nisville jazz festival napravili još jedno nezaboravno druženje koje žele da održavaju i poboljšavaju u godinama pred nama.

Autor fotografija: Vladan Iličković

0 Comments